{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gender disappointment

Afbeelding blog 'Gender disappointment'

Mensen die voor het eerst horen wat voor werk ik doe, stellen altijd de vraag: lukt het ook weleens niet? Uh ja uiteraard én helaas lukt het beïnvloeden van het geslacht niet altijd. Want hoe hard mijn klanten en ik ook ons best doen samen, soms is de natuur ons te slim af. En dat zijn moeilijke momenten.

In het Engels hebben ze hier een term voor: gender disappointment. En het feit dat er een term voor is, zegt mijns inziens een heleboel! Het komt namelijk ontzettend vaak voor dat iemand een sterke voorkeur heeft voor een zoon of een dochter. Nu weten de meeste mensen niet dat je het kunt beïnvloeden dus de kans is aanwezig dat je bij een sterke wens, te maken krijgt met gevoelens die je helemaal niet wil hebben. Niemand vraagt er immers om!

Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Nou eigenlijk is er geen pasklaar antwoord. Want het is een behoorlijk gecompliceerd gevoel. Mensen kunnen verdrietig zijn dat het geen jongen is en toch zielsveel van hun dochter houden. Die twee gevoelens kunnen prima naast elkaar bestaan.

Schuldgevoel is ook een veelgehoorde emotie. Naar het kindje zelf, naar familieleden die ook zo graag een jongen of meisje in de familie hadden gehad en naar jezelf. Eigenlijk zijn vooral vrouwen vaak boos op zichzelf. "Waarom kan ik niet gewoon blij zijn?" "Ben ik echt zo ondankbaar?" Word ik gestraft omdat ik zo graag wilde?" Allemaal heel normale menselijke emoties die er wat mij betreft mogen zijn!

Wanhoop, paniek, angst en zelfs depressie kunnen hieruit voortvloeien. Vergeet ook niet dat je zwanger bent en de hormonen letterlijk door je lichaam razen! Een mens zou van minder gestrest raken. Hoe kun je hier nu uit komen? Zelf begon ik met namen bedenken. Voor mij was het essentieel om een mooie naam te hebben voor mijn zoons. Op die manier werd de zwangerschap voor mij 'echter' en kon ik beginnen met het hechten aan ons kind. Ook wilde ik vrij snel aan de babykamer beginnen. We kozen voor een prachtig blauw behang met schattige schaapjes. De grote hemnes ladekast diende als commode en propte ik voor ik op de helft van de zwangerschap was, vol met mooie jongenskleding. En hoe meer ik daarmee bezig was, hoe meer ik begon te genieten van al dat kleine spul!

Maar de wens voor een dochter ging pas echt over toen ze in mijn armen werden gelegd. Wow! 😍 Zat jij echt in mijn buik?! Wat ben je mooi! Perfect! Geweldig!
Mama van een engeltje ♥️ en twee bengeltjes 💙💙

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je