Snap
  • Baby

genant gesprekje tussen moeder en zoon

Onze oudste zoon is 9 jaar. En zoals velen van jullie zullen weten zijn de kinderen van 9 tegenwoordig een stuk verder en wijzer dan vroeger. Dit komt voor een groot deel door tv en internet.

Wij proberen dit zo goed mogelijk te controleren door bijv. geen kabelaansluiting in zijn slaapkamer, internetten onder toezicht en op tijd te zappen bij gezamenlijk tv kijken. Alleen doordat wij hem zo van alles afschermen is hij een klein beetje wereldvreemd, hier kwam ik ongeveer een maand geleden achter.

Ik heb mijn zoon van school gehaald en hij zit naast zijn broertje achter in de auto. Plotseling begint hij te vertellen dat hij keihard een voetbal in zijn ballen getrapt kreeg (zijn woorden niet de mijne) En dat het zo'n pijn deed dat hij er misselijk van werd. Dus ik flap er uit "ja jongen je moet wel zuinig op je balletjes zijn".

Hier had ik al spijt van voor het laatste woord er uit was want daarop volgde natuurlijk een vraag. En de vraag was hoezo dan?? dus ik zeg ja als je later nog kinderen wil. Waarop hij weer zegt ja die wil ik wel maar kinderen krijg je gewoon van God. Zo lief en onschuldig maar ja zijn klasgenoten zijn al een stukje verder. Dus ik moest er toch aan geloven.

Ik zei nou jongen kindjes krijg je als God het wil maar daar moet je toch ook zelf wat voor doen. Toch niet sexen he want daar hebben ze het op school wel eens over zei hij met een vies gezicht. Ja jongen daar moet je wel sex voor hebben, gatver hebben jij en papa sex gehad?? was de volgende vraag.

Ja papa en ik hebben sex met elkaar gehad omdat we heel veel van elkaar hielden en zeker wisten dat we de rest van ons leven bij elkaar zouden blijven. Dit is het gênantste gesprek dat ik tot nu toe met mijn zoon heb gehad. En ik ben bang dat er nog velen zullen volgen, de volgende keer verwijs ik hem door naar zijn vader denk ik ;-).

Achteraf vond ik het wel een grappige situatie, ik heb het ene kind in de luiers en het andere kind vertel ik het verhaal van de bloemen en de bijtjes.

11 jaar geleden

Nu ik hoogzwanger ben van de 2e krijg ik nu ook vragen van:'hoe komt de baby dan uit, mama?'van mijn zoontje van 4,5. Tsjaa...maar ik was allang blij dat hij niet vroeg hoe de baby erin was gekomen, dus legde ik uit dat jongens en papa's 2 gaatjes hebben; een om te plassen en een om te poepen. Mama's hebben er 3; een om te plssen, een om te poepen en een om de baby eruit te krijgen. Dat leek gelukkig voorlopig genoeg. Nu hebben ze sinds deze week thema 'Familie'op school en ook hier kwam dus de baby weer aan bod. Nu was het de juf die het een en ander uit te leggen had...Gelukkig weet ze met die kleuters wel raad maar het blijft toch lastig!

11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, en bij mij is ook alles bespreekbaar. maar ik ga het niet zelf voeden. hoe langer hij zijn onschuld houd hoe beter.

11 jaar geleden

ik ben opgevoed met het feit dat alles bespreekbaar is. bij ons wist mijn moeder precies wat voor gesprek er kwam als we vrijwillig aanboden om te helpen bij de afwas ;) ik heb op mijn werk(BSO) ook regelmatig vragen waarvan je gaat denken 'oke hoe antwoord ik hier op, maar dan meer omdat ik niet weet wat de ouders willen dat ik zeg'ik verwijs ze dan ook vaak door. Ik vind het niet genant om het met kinderen over sex te hebben. Ik hou van de kinderlogica. Daar ga ik vaak ook in mee. Ik was zwanger en dat kwam doordat ik kusjes ging geven met mijn man. Hun eigen logica (4/5 jarigen) mooi zo laten. succes met de vervolg gesprekken. Blijf bij je eigen gevoel. Zorg dat het voor jezelf niet te ongemakkelijk gaat voelen.

11 jaar geleden

Phoe.. volgens mij blijft dat iets wat je maar voor je uit wil blijven schuiven, maar je hebt wel gelijk, hij moet niet wereldvreemd zijn. Moeilijk, maar mooi opgelost hoor. Antwoorden op vragen en verder niets meer, er komen vanzelf verdere vragen (die dan misschien door papa beantwoord kunnen worden, haha)