{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gelukkig is die van mij lekker rustig

Afbeelding blog 'Gelukkig is die van mij lekker rustig' Achtergrond blur afbeelding
Wij hebben een prachtig meisje, lief, mooi, vrolijk... Maar met een eigen willetje en een aardig stemgeluid vooral als ze moe is. Ze wil niet slapen,maar kan haar ogen bijna niet open houden dus gaat ze huilen. Niet als ze alleen met mijn partner of mij is, maar als er visite is of we zijn ergens op visite zit ze zichzelf gigantisch in de weg. In het begin vond ik het erg moeilijk als ze huilde, werd er nerveus van, wilde haar kostte wat het kost stil krijgen. Nu ben ik er wat relaxter in geworden, ik probeer haar wel te troosten, maar raak zelf niet in paniek als het niet in 1 tel lukt. Waar ik me wél heel erg aan stoor,waar ik nerveus van word en waar ik misschien veel te emotioneel op reageer is als er mensen zijn die zich ermee gaan bemoeien; "Doet ze dit wel vaker? Wat is er aan de hand? Is ze moe? Heeft ze pijn? Huilt ze elke dag zoveel?" En zelfs mensen die zeggen; "Geef haar maar even,ik krijg haar wel rustig." Waar haal je het idee vandaan??? Als ik mijn eigen kind niet gelijk stil krijg waar haal jij dan als vreemde het bizarre lef vandaan om ervan uit te gaan dat ik het niet goed doe en jij het wel kunt?! Bijna nog erger zijn de mensen die niet direct iets zeggen tegen mij als ik met haar bezig ben,maar heel demonstratief gaan kijken, elkaar aanstoten en het ergste van alles vind ik de mensen die op wonderbaarlijke wijze zijn vergeten dat hun lieve kindjes (die nu al wat groter zijn) vroeger ook huilden als ze het niet naar hun zin hadden. Moeders,zussen, tantes of wat dan ook die het presteren om te zeggen tegen een eventuele andere baby die aanwezig is; "Wat ben jij toch lief en rustig!" Of tegen een ander vertellen hoe rustig en lief hun kindje is... Ik zou wel willen gillen dat ons kindje niets mankeert, dat ze net zo lief is, vrolijk en gelukkig maar dat ze gewoon wat langer nodig heeft om te acclimatiseren of om in slaap te vallen in gezelschap. Maar dat doe ik niet, ik zit thuis te huilen op de bank omdat ondanks mijn stoere praat,mijn nonchalante voorkomen en mijn ogenschijnlijk rustige mening over deze mensen, het toch verdomd veel zeer doet als mensen iets zeggen of denken over je kind...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je