Snap
  • Baby
  • Bevalling
  • voorbereiding
  • vluchttas
  • Vluchtkoffer
  • Ziekenhuisbevalling

Geen vluchttas

Geen vluchttas - wel bevallen - wat ik miste

Tijdens mijn eerste bevalling ging alles snel, heel snel (hierover zal ik later een blog plaatsen). Met spoed werd ik door de ambulance naar het ziekenhuis gereden en later werd met spoed ons eerste kindje gehaald. Wat ik miste, omdat alles zo snel ging en ik dus geen vluchttas klaar had staan waren een aantal praktische zaken. 

Een haarborstelOmdat ik met een spoedkeizersnee onder narcose bevallen ben was mijn haar een warboel, in het ziekenhuis hadden ze alleen een kam. Met dun lang haar is dit niet te doen.

Shampoo en cremespoeling Opvolgend op bovenstaande miste ik mijn eigen shampoo, maar voornamelijk cremespoeling. Hierdoor had een groot gedeelte van de klitten wellicht onder de douche met cremespoeling wel opgelost. 

Haarelastieken Met lang haar onmisbaar. Op de operatiekamer moest alles af dus ook mijn haarelastiek was ik kwijt. 

Lippenbalsem Ook zoiets dat je niet wil missen als je droge lippen hebt. En na de bevalling had ik die graag willen hebben. 

Natuurlijk zijn al deze dingen snel aan te schaffen of van thuis op te halen en is het belangrijkste dat ons kindje gezond geboren is, maar nu in mijn tweede zwangerschap ben ik voorbereid en staat mijn vluchttas en de vluchttas van de baby klaar. Mocht er weer iets gebeuren dan heb ik in ieder geval bovenstaande dingen (en nog veel meer ;)) bij me.  

Heb jij iets gemist wat je niet ingepakt had in je vluchttas?

4 jaar geleden

Ik moest onverwachts 3 dagen blijven met onze zoon 2de kindje, ik had dus maar 1 paar ondergoed en een paar pyama bij en die zag er na de bevalling niet zo fris meer uit en gelukkig kwam vriend lief vaak genoeg naar het zh samen met onze dochter of me moeder dus die namen het mee, en kleding voor onze zoon had voor hem ook maar 2 paar settjes bij maar ik ben iemand dat mijn kinderen (toen ze baby waren nu is het een pyama) savonds na bed schonen kleding krijgen dus ook een rompertje en sokken als ze geen bokspakje aan hadden en sochtends ook dus ook die moesten ze mee nemen