Snap
  • Baby
  • geboorteverhaal
  • geboorteinkaart
  • geboortepatroon
  • geboreninzicht

Geboortefases voor je baby

Wat ervaart een baby tijdens de geboorte?

Als je over de geboorte van je kindje praat, dan heb je het over het algemeen vooral over jouw ervaringen tijdens de bevalling. Maar heb je er weleens bij stilgestaan wat je kindje heeft ervaren? En wat voor invloed dat kan hebben op zijn gevoel en gedrag nu?

Geboren worden is een hele ervaring voor een kindje. Zelfs een voor jouw idee snelle en gemakkelijke bevalling kan gevolgen voor je kindje hebben.

De geboorte bestaat voor een baby uit 4 fases. Vandaag vertel ik over fase 1A.

Fase 1A is fase van de indaling. Op dit moment ligt de baby nog hoog in de baarmoeder en is nog niet in contact met de baarmoedermond. Langzaamaan (of in sommige gevallen snel) wordt de baby steeds steviger tegen het bekken aan geduwd door de kracht van de weeën. In deze fase kan de baby het gevoel ervaren dat hij wordt geremd door de baarmoedermond. In dat geval zal iemand zich ook in het latere leven snel geremd kunnen voelen.

De manier waarop je kindje omgaat met vooruitgang in het leven is terug te herleiden naar zijn of haar ervaringen tijdens deze fase van de geboorte. Hoe is het voor je kind om onder druk te staan? Hoe reageert hij/zij daarop? Heeft je kind vaak druk nodig van buitenaf om stappen vooruit te zetten? Of zet hij/zij direct de hakken in het zand als hij onder druk gezet wordt?