Snap
  • Baby
  • post

gastouder

een gastouder met verschillende functies die nog al eens door elkaar lijken te lopen

Wij hebben echt een hele lieve en fijne gastouder. Mijn vriend moet maandat tot en met vrijdags om 6 uur thuis weg rijden en wanneer ik een vroege dienst heb ook. Gelukkig is dit bij mij niet dagelijks want ik werk in de zorg. Maar om 6 uur sochtens... vind dan maar eens iemand die er voor je uit wil, of je kind iedere keer een avond er voor al wil hebben zodat hij kan blijven slapen... Erg lastig. Maar gelukkig is onze gastouder niet te beroerd en wil zo af en toe best om 6 uur paraat staan om onze kleine ondeugd op te vangen. Vaak legt ze hem dan nog gewoon weer in bed en slaapt hij verder tot 8 uur. De meeste gastouders willen ook dat je een vaste dag afneemt, ook hierin is zij absoluut niet moeilijk en als mijn kleine man een week 3 x komt en de andere week helemaal niet is het helemaal prima! Daarnaast is onze gastouder ook ouder en kind coach. Hardstikke fijn natuurlijk om bij terrecht te kunnen wanneer je vragen hebt over opvoeding of andere dingen waar je tegen aanloopt. Waar ik vooral tegenaan loop is dat ze zich ongevraagd bemoeid met de opvoeding van onze kleine man en bepaalde dingen dubbel gaat checken. Bijvoorbeeld als ik mijn zoontje sochtens vroeg breng steld ze een vraag en luisterd ze heel aandachtig naar mijn antwoord. Wanneer ik savonds thuis kom van werk en mijn vriend heeft onze zoon opgehaald heeft zij hem de zelfde vraag gesteld waarbij zij mijn antwoord wel eens aan hem voorlegt en uitgebreid een analyse er van maakt wat ze daar dan precies van vind en mij soms zelfs af valt en op een bepaalde manier tegen mijn vriend praat alsof ze vind dat ik het allemaal niet zo goed weet. Erg fijn voor je zelfvertrouwen maar wanneer ik haar daar op aanspreek ontkent ze in alle talen. Dus tegenwoordig wanneer zij mij een vraag steld bel ik daarna mijn vriend om even de lijn recht te trekken zodat er geen onduidelijkheden ontstaan en we het zelfde antwoord geven. Erg lastig dus maargoed zo'n flexibele gastouder heb je ook niet zo 1,2,3 terug dus we doen het er maar mee en het bemoeien, merk ik nu, gaat het ene oor in en het andere oor weer uit.. meestal. Natuurlijk blijft er wel eens iets hangen maar daar hebben mijn vriend en ik het dan over en besluiten we ook dat we het er bij laten en blij mogen zijn met zon flexibele gastouder. Verder is het een schat van een mens, gaat ze iedere keer wandelen en leuke dingen doen met de kinderen en maakt ze foto's en filmpjes (met toestemming :P) en knutseld ze zelfs al met onze kleine man (hij is tenslotte pas 10 maanden en komt er pas een half jaar) Alleen het stukje bemoeien en mij af vallen is soms even lastig om aan de kant te schuiven.

9 jaar geleden

Jeetje moeilijk hoor! Ik zou er niet zo goed tegen kunnen als mijn gastouder zich met mijn opvoeding ging bemoeien maar ik zou er ook moeilijk iets van kunnen zeggen omdat mijn dochter het zo naar haar zin heeft ( www.goblievekinderen.nl ).. Het is zeker fijn dat ze zo flexibel is maar om nou de derde ouder te spelen? Hoe gaat het inmiddels?

10 jaar geleden

Nou.... dit is meer een idee omdat ze 'ontkent' dat ze jou en je vriend dezelfde vragen aan het stellen is...maar nu ik dit schrijf schiet je hier misschien helemaal niets mee op....(je gelijk halen met het welles/nietes)

10 jaar geleden

Dat begrijp ik wel. Ik zou er ook wel iets van zeggen, maar er verder niet zo moeilijk over doen.

10 jaar geleden

Wat bedoel je daar mee?