Snap
  • Baby
  • Voeding

Ga weg met dat eten!

Nou daar gaan we dan, vol goede moed zet ik het bordje brood op tafel en leg een stukje bij mijn dochter neer. Ik klets wat met haar en ondertussen probeer ik niet te opvallend naar het stukje brood in haar handen te kijken. Het stukje beland op de grond, dan het volgende stukje maar proberen, helaas ook dit stukje komt niet in de buurt van haar mondje maar beland meteen op de grond.

Als alle stukjes op de grond liggen geef ik het op voor die dag, ik raap de stukjes op en ga dan maar wat fruit maken. In de hoop dat ze nog iets binnen krijgt. Maar ook het fruit gaat er niet in!

Laat het los zeiden ze op het consultatiebureau, en hoe ik dat probeer! Maar het lukt me gewoon niet. Eten is voor mij een bron van frustratie, ik probeer rustig te blijven en er zijn dagen dat dit me prima lukt. Maar als ze dan zowel fruit als brood weigert ja dan ga ik me toch echt zorgen maken. Ze zeggen dat je pas weet wat je zorgen maken is als je kinderen krijgt, dit klopt helemaal. Nou ja tot het moment dat we vast voedsel gingen aanbieden ging het eigenlijk prima. Maar sinds de introductie van vooral het brood en "stukjes" in het eten is het een drama.

Soms vraag ik me gewoon af hoe andere moeders dit doen, want ik heb geen idee wat ik nu nog uit de kast kan trekken om ervoor te zorgen dat ze gaat eten. Vooral als je je bedenkt dat ze over een aantal weken 1 word en het flesje toch echt langzaam aan gaat verdwijnen. Ik ben gewoon bang dat ze dan helemaal niks meer binnen krijgt!

En toch telkens weer met frisse moed begin ik er weer aan, weer een boterhammetje, weer gezellig aan tafel. In de hoop dat ze op een dag ineens denkt: Ja lekker die boterham!

9 jaar geleden

Ik zie dat dit een blog is van meer dan 1 jaar geleden maar voor de mama's die nu met hun handen in het haar zitten: Mijn zoontje van bijna 16 maanden eet' s avonds niet zo lekker maar overdag eet hij wel lekker fruit op een kinderstoeltje tegenover mij en z'n brood gaat er met een vork heel goed in. Hij krijgt 's morgens 1 boterham met boter en banaan (mmm lekker hoor ik prik wel door) en 's middags mag hij zelf bepalen wat hij op brood wil. Goed ik geeft hem de keuze uit een paar soorten beleg maar hij mag ook 1 soort die dag laten staan of zelfs een stukje kaal brood of alleen boter. Werkt prima bij ons! Ik snij het brood eerst door de midden en dan kiest hij wat er op die helft gaat en dan snij ik het in wat kleinere stukjes en hij prikt het aan zijn vorkje (formaat gebaksvork) en steekt het in zijn mond, smeert het soms eerst uit over het blad van zijn kinderstoel maar meestal gaat alles schoon op. We geven hem 1 tarwe 's morgens en 1 -2 spelt boterhammen 's middags. Maar net wat hij wil meestal is het 1 1/2. Het spelt brood komt omdat hij een poos problemen had met tarwe producten. Vaak eet papa 's morgens mee, en tussen de middag eten we met z'n tweetjes.

11 jaar geleden

Inderdaad niet te moeilijk over doen en zorg vooral dat eten geen strijd wordt ( makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk ) , want het komt vanzelf goed. Slecht eten is iedere keer weer een fase ( weet ik uit ervaring ), daarna volgt de inhaalslag.

11 jaar geleden

hier ook periode geweest van niet/slecht eten. Blijf het eten aanbieden op de tijden dat je dat al deed. Eet ze het dan eet ze het, eet ze het niet dan niet. niets anders op dat tijdstip geven en niet veel poespas/trucen uit de doos toveren want dat is dan wel erg interessant. Geef haar gewoon voor het slapen gaan nog extra flesje of papje ofzo. Zie ook mijn blog (heb er paar over niet willen eten en dat het wel is gelukt). laat het haar vooral zelf doen, gezellig meeëeten of misschien dat ze het met een vorkje ineens wel wil. Ik heb de kleine stukjes snel afgeschaft en snijd het bammetje in 4 stukken dan kan ze lekker uit dr handjes eten en happen (voordeel bij ons dat ze niet propt). succes en als ze honger heeft komt ze vanzelf wel hoor, ze heeft waarschijnlijk nu wat minder nodig en dat komt wel weer goed, misschien tandjes die wat doorkomen waardoor het onprettig is, nu gewoon even niet interessant.

11 jaar geleden

Gewoon niet te veel aandacht er aan besteden. Zet het neer op tafel en zeg tegen je dochter dat het voor haar is. Ga ondertussen je huishouden doen oid en laat haar het eens zelf uitzoeken. Of eet zelf op dat moment ook een broodje of een stuk fruit. Maar schenk er geen aandacht meer aan. Voor haar is het een manier om aandacht te krijgen en let wel negatieve aandacht is ook aandacht. als dat weg valt is er een grote kans dat je meid weer gewoon gaat eten. Succes