{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ga weg met dat eten!

Afbeelding blog 'Ga weg met dat eten!' Achtergrond blur afbeelding
Nou daar gaan we dan, vol goede moed zet ik het bordje brood op tafel en leg een stukje bij mijn dochter neer. Ik klets wat met haar en ondertussen probeer ik niet te opvallend naar het stukje brood in haar handen te kijken. Het stukje beland op de grond, dan het volgende stukje maar proberen, helaas ook dit stukje komt niet in de buurt van haar mondje maar beland meteen op de grond. Als alle stukjes op de grond liggen geef ik het op voor die dag, ik raap de stukjes op en ga dan maar wat fruit maken. In de hoop dat ze nog iets binnen krijgt. Maar ook het fruit gaat er niet in! Laat het los zeiden ze op het consultatiebureau, en hoe ik dat probeer! Maar het lukt me gewoon niet. Eten is voor mij een bron van frustratie, ik probeer rustig te blijven en er zijn dagen dat dit me prima lukt. Maar als ze dan zowel fruit als brood weigert ja dan ga ik me toch echt zorgen maken. Ze zeggen dat je pas weet wat je zorgen maken is als je kinderen krijgt, dit klopt helemaal. Nou ja tot het moment dat we vast voedsel gingen aanbieden ging het eigenlijk prima. Maar sinds de introductie van vooral het brood en "stukjes" in het eten is het een drama. Soms vraag ik me gewoon af hoe andere moeders dit doen, want ik heb geen idee wat ik nu nog uit de kast kan trekken om ervoor te zorgen dat ze gaat eten. Vooral als je je bedenkt dat ze over een aantal weken 1 word en het flesje toch echt langzaam aan gaat verdwijnen. Ik ben gewoon bang dat ze dan helemaal niks meer binnen krijgt! En toch telkens weer met frisse moed begin ik er weer aan, weer een boterhammetje, weer gezellig aan tafel. In de hoop dat ze op een dag ineens denkt: Ja lekker die boterham!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je