{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fysiotherapie

Een luie baby....

Afbeelding blog 'Fysiotherapie' Achtergrond blur afbeelding

Daar zit je dan bij het CB, controle, prikjes en hoe gaat het met de ontwikkeling.

De eerste vragen die op je afgevuurd worden; Ligt ze nou al op de buik, kruipt ze al, oefen je wel genoeg?

We oefenen genoeg, maar op de buik liggen wilt ze al vanaf de eerste maanden niet en kruipen zal ze denk ik niet zo snel gaan. Ze lijkt meer een billen kruipertje!
En dan krijg je te horen dat we voor het eerst ouders zijn en het allemaal niet helemaal weten hoe het in elkaar zit. EN BEDANKT!!!

Over het consultatie bureau hoor ik veel verhalen en altijd dacht ik, het zal wel meevallen, nou dat viel dus niet mee.

Onze dochter Milou was toen net 1 jaar geworden en alles ging volgens ons soepel, ze is een tevreden meisje eet met de pot mee en lacht de hele dag. Wat willen we nog meer....

Het consultatie bureau vond dat we aan fysio moesten beginnen want ze moet als eerste leren op haar buik te liggen en te kruipen. Dit vind onze dochter dus helemaal niks en heeft dan ook nooit op de buik gelegen maar zat erg stevig met 8 maanden.
Net na haar eerste verjaardag zijn we begonnen met fysiotherapie, 2 weken later flink met haar oefenen en gelukkig vind ze het op de buik liggen steeds leuker worden, maar helaas ze wilt niet meer rechtop zitten alleen met een steuntje in de rug of als wij achter haar gaan zitten.
Dit is een hele tijd zo gebleven, totdat ze bij 13 maanden toch weer los ging zitten en het billen kruipen ontdekt.
Fysiotherapie is er absoluut op tegen dat ze met haar billen over de grond schuift, ik ben eigenwijs net zoals mijn dochter en laat haar lekker over de vloer gaan.
Vorige maand komt de fysio weer oefenen, wat goed ze staat aan de handen!!! Maar.......
Ze moet eerst leren kruipen!

De laatste weken begin ik me steeds meer te ergeren aan het CB maar ook aan de fysio. We moeten oefenen dat ze aan tafel staat + op de buik liggen. Prima, dan doen we dat, 2 weken later krijg je te horen dat ze eerst moet gaan kruipen en het staan op een laag pitje zetten.

Ik vraag me langzaamaan af of dit wel allemaal zin heeft om te blijven oefenen, ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, of zie ik dit verkeerd??
Volgens het CB wel, volgens fysio heb ik ergens wel gelijk!!!

Hopelijk zijn we hier snel vanaf en gaat ons meisje lopen!!

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je