{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fysiotherapheut? D’r uit!

Ik stond verbaasd te kijken en dacht even dat ik het verkeerd gehoord had..

Afbeelding blog 'Fysiotherapheut? D’r uit!'

vorige blog

Maar ze meende het echt! Ze had de behandeling zo opgesteld dat de voetjes van Guido meer naar buiten zouden komen te staan. Pardon?!?!?!?! We hebben net operaties, weken gips en een brace nog voor 16 uur per dag met als doel de voetjes recht te krijgen en dan ga jij het resultaat dat we hebben tegenwerken???

Ik zal eerst terug gaan naar het begin. Na een paar weken voltijds de brace om, mochten we overdag stevige schoentjes aan doen bij Guido. Dit om ervoor te zorgen dat hij ook kon gaan kruipen en lopen. Dit moesten stevige schoentjes zijn en ik kan je vertellen dat dat nog best een zoektocht is. De trend was toentertijd in ieder geval dat de schoentjes voor babies zo zacht en soepel mogelijk moesten zijn. Onze orthopeed is er faliekant op tegen (met zijn woorden: tenzij wij hem van een riant pensioen willen voorzien) en sindsdien zijn wij erg fan van DrVisser (scapino) en DrMartens en Timberlands. Timberlands had dan ook gelukkig de kleinste maatjes schoentjes voor de babyvoetjes.

Nu was het voor Guido best raar om zulke lichte voeten te hebben. Hij was immers vanaf een paar dagen oud gips of de brace gewend. Hij had zich dan ook aangeleerd om te rollen of puur op zijn armen zich voort te bewegen. En dat lukte hem prima! Het consultatiebureau gaf dan ook het advies en de doorverwijzing om een kinderfysio aan te haken. In de eerste instantie was dat een hele leuke vrouw die bij ons thuis kwam. Zij heeft echt de tijd genomen om zich in te lezen en kwam met hele leuke oefeningen om Guido te laten kruipen en om hem te leren zijn beentjes te gebruiken.

Helaas had zij een baan aangenomen in Friesland waar ze vandaan kwam. Logisch. Ze heeft het dossier overgedragen aan een collega. Het kennismakingsgesprek heb ik uitgebreid met haar gesproken. Ook uitgelegd wat het verschil is met klompvoeten (klompvoeten draaien naar binnen, talus verticalus draait naar buiten toe) en wat we hopen te bereiken met de fysiotherapie.

De tweede afspraak kwam ze bij ons thuis en het eerste wat ze doet is de schoentjes uit en ze begint zijn voeten naar buiten te draaien. Wij moeten de voetjes elke keer naar binnen masseren. Dus ik vraag haar waarom ze dat doet. Begint ze uit te leggen dat dit helpt om te voorkomen dat de voetjes weer terug naar binnen schieten. Eerst drong het niet eens goed tot me door. Ik heb nogmaals aangeven dat Guido Talus Verticalus heeft en dat we heel hard ons best doen om te voorkomen dat de voetjes weer terug naar BUITEN draaien. Maar ik drong niet tot haar door. Haar hele behandelplan was gericht op klompvoetjes en dat is precies het tegenovergestelde. Ik kreeg het niet duidelijk dat het bij Guido anders was. Toen heb ik haar verzocht mijn huis te verlaten en hebben we de behandelingen gestopt.

Zelf ben ik wel veel met hem aan de handen gaan lopen en heel veel op de grond gespeeld met hem. Iets later dan normale kinderen heeft hij gewoon gekropen en is hij gaan lopen. Begin september heeft hij op school zelfs 10 rondjes voor de sponsorloop van Unicef gelopen J 

volgende blog

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je