{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fruithapje, groentehapjes of toch de Raplay-methode?!

Je kent het wel, iedereen heeft altijd wel een idee of uitgesproken mening over bepaalde dingen, ook de mensen in mijn leven...,

Afbeelding blog 'Fruithapje, groentehapjes of toch de Raplay-methode?!'

Op de dag dat ik deze blog schrijf is mijn dochter precies 3 maanden oud, ik heb de welbekende vragen al gehad als; 'Mag je al beginnen met een fruithapje of is het tegenwoordig beginnen met een groentehap? Vroeger bij mijn kinderen.....' of 'Oh, ze is bijna 3 maanden, wanneer begin je met vaste voeding?' Tsjaaaaa, tegenwoordig is er ook nog is sprake van de Rapley-methode, de wát?!!??! hoor ik dan.... Zucht! 

De raplay-methode, een methode die mij onwijs aanspreekt, want ja ik ben een moeder die graag nieuwe dingen probeert, het allerbeste voor mijn kind wil, wat natuurlijk iedere moeder wil en het mijn kind dan ook nog eens zo makkelijk mogelijk wil maken. Dat je het jezelf bij deze methode ook aardig makkelijk kan maken, op de puinzooi onder stoel na dan, spreekt mij ook erg aan, want ja, als je deze methode 'toepast' zou je kindje rond de 1e verjaardag met de pot mee kunnen eten, handig!!!!!
En ja, ik vind het leuk wanneer m'n kleine meisje zelf haar eten zou mogen ontdekken en de stukjes vasthouden in haar handjes, van mijn part met haar voeten, dan in plaats daarvan geprakte aardappelen, bonen en een stukje rundvlees wat allemaal naar binnen gewerkt moet worden in 1 hapje. Brood gooien we toch ook niet door de blender, tenminste ik niet, stukjes, het lijkt mij geweldig!! Maar ja, de mensen om me heen en dan ook die mensen die heel dichtbij me staan, lees vriendlief, moeder die straks gaat oppassen (help!!) én hippe schoonmoeder zijn toch wat minder enthousiast.. Lastig, want ik ben zo'n voorstander deze methode! 

Ik wil hun dan ook heel graag overtuigen van deze leuke en interessante methode van leren eten voor mijn dochter, maar hoe zorg ik ervoor dat ook hun zo enthousiast raken??!!?!?! Zijn hier boeken over? Ik kan ze niet vinden en ik ben heel benieuwd hoe andere moeders deze methode ervaren, wanneer ze zijn begonnen met de Rapley-methode, maar vooral hoe zij deze uitleggen naar andere mensen die amper het woord hun mond uit kunnen krijgen... So please help me, want jaja, voordat ik het weet moet ze aan de vaste voeding!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je