{{ message.message }}
{{ button.text }}

Flesvoeding met een druppeltje olie?

Afbeelding blog 'Flesvoeding met een druppeltje olie? '

Mijn dochtertje van inmiddels 6 maand heeft altijd al wat hardere ontlasting gehad. Ze heeft geen pijn en lijkt er ook weinig last van te hebben. De laatste tijd heeft ze er echter steeds meer moeite mee, geen pijn maar wel meer moeite.

Ik wil haar graag helpen door het wat dunner te maken, zodat het voor haar makkelijker is. De verloskundige heeft vanaf het begin af aan geadviseerd een druppeltje / theelepeltje olie toe te voegen aan de fles en dit 1x per dag en dan afbouwen. Dit heb ik elke keer gedaan en zodra het goed ging afbouwen en stoppen. Dan ging het weer een tijdje goed en daarna weer minder en dan begon ik weer. 

Nu merk ik echter dat ze er weer meer moeite mee heeft. Ik moest toevallig naar het CB aangezien ze 6 maanden is. En zij werden zowat boos! Boos dat ik het gedaan heb en dat ik het ook af en toe nog doe. Heb aangegeven dat de verloskundige dit nog steeds wel adviseert. Vonden ze ook niet leuk, maar ze begrepen me nu wel meer.. 

Ze gaven aan dat het door de flesvoeding kan komen omdat ze is overgestapt op opvolgmelk. Dit doen we echter geleidelijk. Haar eet/drink ritme is:

's ochtends:
Fles 180ml (wij maken er echter al 200 van en 6 schepjes)
Fruithapje

's middags:
Fles 180ml (ook hier 200 water)
broodkorstje met smeerleverworst
bekertje fruitthee 
fles 90 ml (dit omdat ze nog niet veel uit de tuitbeker drinkt)

's avonds:
groente potje 6 maanden (de helft eet ze op)
Nestle Pyamapapje (kant en klaar papje met opvolgmelk)

Wat is nu het beste en welk advies kun je beter opvolgen? En waarom eigenlijk geen olie? Hebben jullie nog tips wat ik zou kunnen proberen om het haar wat gemakkelijker te maken? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je