Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Flesvoeding is gewoon goed.

Trouw ben ik begonnen met het geven van borstvoeding net na de geboorte van ons kleintje. Deze bleek echter niet goed op gang te komen. De onzekerheid nam toe, nadat ze al snel veel geboortegewicht verloor. De kraamzorg adviseerde in combinatie met de verkoslundige om te kolven. Op die manier zou zichtbaar worden hoeveel ons kleintje daadwerkelijk binnen krijgt. Zo gezegd, zo gedaan. En ja...geen wonder dat ze gewicht ging verliezen. Ik maakte blijkbaar niet genoeg aan.

Dus ben ik overgestapt op flesvoeding. Om de twee uur kolven om maar in een groot aantal keren één voeding te krijgen, was geen optie. Ik heb er immers nog een rondlopen.

Deze keuze sta ik en mijn man trouwens ook geheel achter. Maar...je moet je blijven verantwoorden tegenover de rest van de wereld. Zo lijkt het tenminste. Misschien ligt het ook wel aan mezelf. Heb ik het gevoel dat ik dat moet doen.

Misschien moet ik me er maar niets van aantrekken en gewoon tevreden zijn met de keuze die ik gemaakt heb. Met flesvoeding worden kinderen ook groot. Dat is het belangrijkste. Ik hoef me toch niet te verantwoorden tegenover de rest? Waarom is het zo'n issue voor iedereen? Het is toch een keuze van ons?

 

10 jaar geleden

tis gewoon erg dat je je om je eigen keuze moet verantwoorden. we leven toch in een vrij land? Kunstvoeding is net zo prima al bv ook al kun je dit natuurlijk nooit exact namaken kinderen worden echt wel groot met kv. heb ook beide gedaan maar nadat bleek dat mn zoontje niet tegen mijn voeding kon en na kunstvoeding een boertje liet en lekker verder sliep was de keuze snel gemaakt en echt je raad t nooit! Hij wordt groot :P

10 jaar geleden

Zelf heb ik bij alle drie de kinderen flesvoeding gegeven en nooit borstvoeding. Omdat ik mij hier veel beter bij voelde. Gelukkig heb ik mij hier nooit voor hoeven te verantwoorden en respecteerde iedereen mijn besluit. Zelfs de kraamverzorgster en de verloskundige hebben hier nooit een punt van gemaakt. Jammer dat jij dat gevoel wel hebt. Trek je er niks van aan en doe waar jij je goed bij voelt.