{{ message.message }}
{{ button.text }}

Familie, liefde en een baby #2

Afbeelding blog 'Familie, liefde en een baby #2' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb voorheen wel vaker met mijn moeder gepraat over wat zij zou doen als ik ongepland zwanger zou raken en ik wist dat zij er absoluut niet blij mee zou zijn maar ze heeft me wel altijd verteld dat we die kleine samen wel groot zouden krijgen. En toen was dus het moment daar dat ik daadwerkelijk zwanger was.. Heb me de hele dag rot gevoeld, niet geweten wat ik ermee aan moest en dan vooral het stukje dat ik mijn moeder dus moest gaan vertellen dat ze oma werd. Van mijn schoonouders wisten we dat ze dolgelukkig zouden zijn met het feit dat ze weer opa en oma zouden worden dus daar zagen we dan ook echt niet tegen op. Toen Danny ‘s avonds thuis kwam van zijn werk, heb ik mijn ‘probleempje’ dan ook voorgelegd aan hem en daarom besloten het maar meteen tegen mijn moeder te gaan vertellen diezelfde avond nog. Geloof me, ik heb nog nooit zó veel zenuwen gehad om naar ‘huis’ te gaan als toen haha. Toen we het m’n moeder verteld hadden en het hoge woord er EIN-DE-LIJK uit was, was mams inderdaad alles behalve blij. Ofja.. Van de ene kant vond ze het wel leuk dat ze oma werd maar van de andere kant (door verschillende privé omstandigheden) had ze ook echt zoiets van: hadden jullie niet nog eventjes kunnen wachten? Maargoed ons kleine kruimeltje zat nu eenmaal al in mijn buik en er was geen weg meer terug want we wilden er voor gaan!

Gelukkig had ik diezelfde dag ook al een afspraak gemaakt bij de verloskundige om meer te weten te komen over onze kruimel. 5 december was de dag dat we dan na 2 weken wachten bij haar terrecht konden voor een echo. Wat was dit bijzonder om voor de allereerste keer mee te maken! Ik bleek toen 7 weken zwanger te zijn en we zagen ook meteen een kloppend hartje. Wat was ik trots en blij en werkelijk alles tegenlijk.. Alles wat je maar kom voelen, voelde ik op dat moment. Danny en ik hadden besloten om het diezelfde week ook tegen zijn ouders te vertellen en zoals verwacht waren ze dolgelukkig met het nieuws. Nóg meer liefde om te kunnen geven! Ook hadden we afgesproken het nieuws pas aan de rest van de wereld te vertellen als de onzekere tijd voorbij was dus rond de 12 weken. Het liefst wil je zulk nieuws van de daken schreeuwen maar wonder boven wonder is het ons toch gelukt om te zwijgen :)


P.s. De reden dat ik vooral over ‘mijn moeder’ spreek is dat mijn vader in 2013 helaas is overleden.. Hier kom ik later nog op terug.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je