Snap
  • Baby

Extreem droge huid tot zelfs eczeem

Mijn broertje had als baby ook erg last van een droge huid en dit werkte bij hem erg goed. Dus op advies van mijn mams, besloten we om lavendel olie....

Aangezien mijn dochter een gemixt huidje heeft, heeft ze dus ook extra huid problemen. Bijna alle baby's hebben last van een droog huidje en vaak ook wel eczeem. Mijn dochter heeft dit dus ook. In extreme maten. Als ik haar niet in smeerde bij iedere verschoon beurt dan had ze aan het einde van de middag alweer eczeem vlekken erbij.

Ik begon haar met baden in een natalis badje (zat in mijn kraampakket). Dit droogde haar huid nog meer uit, dus dit was al snel uit den boze. Ook zwitsal droogde haar huid uit. Mijn moeder kwam vervolgens met de tip om lavendel olie te gaan gebruiken. Mijn broertje had als baby zijnde ook erg last van een droge huid en dit werkte bij hem erg goed. Dus op advies van mijn mams, besloten we om lavendel olie te gaan gebruiken. Dit ging een hele tijd goed. Haar huidje was minder droog, maar helaas...na een aantal weken leek haar huid immuun te zijn voor de lavendel olie. Ik zelf heb een vreselijke huid. Ik gebruik twee weken een product tegen bijv. een droge huid, maar na twee weken werkt het al niet meer. Dit leek ook het geval bij mijn dochtertje. Erg jammer, want met de extreem droge huid van papa en de eczeem veroorzaakt door de te droge huid, moest ik toch echt iets hebben.

Eigenlijk twijfelde ik geen moment en maakte een afspraak bij de huisarts. Hij keek naar haar eczeem vlekken. Hij zei ook inderdaad dat mijn dochter last heeft van een extreem droge huid en dat dit komt vaker voor bij dubbelbloedjes aangezien papa Angolees (Afrikaans) is. Nu klopt het inderdaad wel dat als het iets warmer is, met meer zon, dat zij al een veel beter huidje heeft. Op advies van de huisarts kreeg ik witte vaseline crème op recept. Dit is niet de vaseline die je in de winkel kunt kopen. De pure petroleum. Aangezien ik al eerder dezelfde crème van hem had gehad voor haar droge huidje gaf hij me nu een pot met 500 gram erin.

Direct smeerde ik haar in. Maar ik moest haar blijven insmeren en het leek wel alsof we smeerden voor niets.  Als ik begon bij het insmeren van haar buik en ik was uiteindelijk klaar, kon ik haar buik en de rest van haar lichaam weer in smeren. Zo snel trok het in. Maar het was beter dan helemaal niets. Maar ook nog steeds had ik niets voor in het badje en alleen water droogt de huid ook uit (in tegenstelling wat heel veel mensen beweren, van niet). Dus zoals iedere moeder doet, ben ik gaan speuren op het internet. Via het internet kwam ik uit bij balneum. Balneum is er voor volwassenen, maar ze hebben ook een babylijn. Ik heb hun site door gelezen: www.balneum.nl en verder ben ik gaan zoeken naar meningen over balneum. Al gelijk zag ik dat de meningen waren verdeeld. Maar wie niet waagt wie niet wint.

De volgende dag heb ik balneum extra vettend gehaald en ben het direct gaan uitproberen. Op het eerste gezicht leek het niet te werken. Aangezien mijn dochter maar 2 keer in de week in bad gaat, zie je dus ook niet gelijk een verschil. Maar na twee weken merkte ik dus wel degelijk een verschil. Vanaf dat moment bedacht ik me dat ik ook had gelezen op hun site dat ze crème hebben. Dus heb ik de crème ook gelijk gehaald om uit te proberen. Ik ben nu een aantal maanden verder en de huid van mijn dochter is aanzienlijk verbeterd. Natuurlijk heeft ze nog steeds last van een droge huid, maar zodra ik haar in smeer met balneum crème  na een balneum badje, maar ook zonder balneum badje, het werkt perfect! Het trekt goed in, maar laat ook een vet laagje achter op haar huidje. Ik hoef haar niet meer iedere verschoon beurt in te smeren. Als ik haar 's morgens in smeer, is het in orde tot de avond. En voor het slapen gaan, smeer ik haar nog een keer in.

Resultaat: minder droog huidje (wel als ik het consequent in smeer) en de eczeem is weg getrokken. Het zijn nu alleen nog witte vlekjes (dit zie je extra goed omdat ze een mokka baby is). Ik ben dus zeer tevreden over balneum.

Hebben jullie een voorkeur voor een bepaald product? Nog meer moeders met een bepaalde klacht waar ze uiteindelijk de oplossing voor hebben gevonden? Ben erg benieuwd naar jullie verhalen!

4 jaar geleden

De dagen na de geboorte kunt u het huidsmeer in liezen en oksels gewoon laten zitten. Dit is goed voor de babyhuid; De baby kan bij de geboorte lange nageltjes hebben en zichzelf verwonden. Knip deze niet meteen kort, er kunnen gemakkelijk wondjes ontstaan. U kunt het beste de nageltjes voorzichtig bijvijlen met een babyvijltje; Door zo weinig mogelijk zeep te gebruiken houdt u de natuurlijke bescherming van de babyhuid in stand; Een baby met een droge huid kunt u eventueel na het bad zacht masseren met babyolie; Gaat u met uw baby naar buiten? gebruik dan bij kou en wind een huidcrème om uitdrogen van de babyhuid te voorkomen; Laat uw baby nooit te lang in de zon zitten of spelen. Gebruik altijd een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor, ook in de schaduw. Zo krijgt de huid van uw kindje de kans om een natuurlijke bescherming tegen zonnestralen op te bouwen; Heeft uw baby nog niet zoveel haar op het hoofd? Doe uw baby dan altijd een pet of muts op. Voor meer tips kan u terecht op https://onlineapotheek.co.

10 jaar geleden

Ons werd zemelenbadje van kruidvat aangeraden, dat is een badschuim op basis van zemelen van Kruidvat eigen merk. Dat gaat erg goed hier!

11 jaar geleden

ik heb precies hetzelfde gebruikt voor mijn zoontje van 2 en vind het ook super helpen,dacht inderdaad in het begin ook dat ik geen verschil zag,totdat hij geen witte waas meer over zijn lijfje had en nahsuusje bedankt voor je tip

11 jaar geleden

misschien heb je hier wat aan: http://www.mamaplaats.nl/blog/babys/verzorging-baby/schuurpapier-huidje-oplossing/ Calendula olie lijkt voor onze meid te helpen met dr droge huid, voor dr eczeemplekjes (om de zoveel tijd heeft ze kleine aanval van eczeem) helpt niet zoveel, ook niet die hormonenzalf of vettende zalf van de dokter. het koude weer en verwarming is er ook niet goed voor.