{{ message.message }}
{{ button.text }}

Even lekker voelen... Sensopathisch spel

Oops I did it again! Weer een onvoorbereide voelactiviteit en dat nog wel vlak voor het eten. Hoe het mij verging.

Afbeelding blog 'Even lekker voelen... Sensopathisch spel'

Het was weer een dag waarop we allemaal moe waren. Geen ongewone dag met een baby die al 8 maanden ook ’s nachts van zich laat horen. Alleen dan nu de tandjesfase én een peuter die te eigenwijs is om een middagslaapje te doen. Lees twee chagrijnige minimensjes en een moeder die op zoek is naar een oplossing om het laatste uurtje voor het eten door te komen (en ergens tussendoor eten te koken).

Schermtijd is doorgaans brusjesvliegenelkaarindeharentijd dus dat leek me nou niet de oplossing. Ik heb hele goede ervaringen met sensopathisch spel in mijn werk en weet dat dit heel rustgevend kan zijn. Heerlijk even voelen en verder niks hoeven. Geen mentale activiteiten, maar gewoon even gebruik maken van zintuigen en tot rust komen.

Wat doet deze mama? Zo vlak voor het eten, net voor ze begint te koken, organiseert ze even snel een sensopathische spelactiviteit. Eentje die voor een baby en een peuter geschikt is. Namelijk verven met je handen, op tafel, met gekleurde yoghurt. Superleuk, maar de timing had beter gekund :)

Ik had twee kinderen die zich super vermaakten. Een baby die wel 15 minuten onafgebroken bezig is geweest met voelen en vegen. En in op zijn lijf smeren. En in zijn haar. En op zijn stoel. En van de tafel af. En een peuter die min of meer hetzelfde deed. En een maaltijd die bijna helemaal voorbereid was, dat dan weer wel.

Dus na de sensopathische voel de yoghurt activiteit gingen we linea recta naar de douche (overigens ook best een fijne ervaring voor de zintuigen ). Toen manlief binnenkwam zat ik daar met een baby die half droog was en een peuter die het liefst naakt de douche uit was gerend, ware het niet dat ze al eerder een nare ervaring had met het laminaat en haar natte voeten. Twee kinderen die zich kostelijk vermaakt hadden en een mama die in het laatste uurtje voor het eten al haar energie opgebrand had. Ergens tussen eten klaarmaken, yoghurt opvegen en kinderen douchen was het laatste druppeltje magisch verdwenen. En dat terwijl ik me eerder voorgenomen had om dit soort dingen niet meer onvoorbereid te doen!

Iets met een ezel… Dat gaat mij nog niet echt goed af!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je