Snap
  • Baby
  • Voeding

Ervaring Alpro Soya en verdikken

Na wat Google ben ik weinig ervaringen tegengekomen betreffende Alpro Soya geven aan je kind. Zwaar irritant!

Het voelt als opnieuw het wilde uitvinden. Terwijl ik toch zeer zeker weet dat ik niet de eerste ouder ben die voor dit dilemma sta. 

Quatorze krijgt dus sinds een kleine week Alpro Soya om hem tijdelijk lactosevrij te krijgen. Ik merk qua ontlasting al een omslag. 

Maar de nachten zijn verschrikkelijk. Hij raakt niet verzadigd ervan. Overdag probeer ik hem zoveel mogelijk vaste voeding aan te bieden. Maar dan krijgt hij nog steeds ongeveer 2 kleine flesjes melk verdeeld over de dag. Zodra hij gaat slapen krijgt hij nu Soya met van Bambix haverpapje erin. Echter voelt dit niet genoeg. Hem net voor bedtijd vol duwen met vastere producten heeft ook al geen zin. 

Nu heeft ie vannacht echt een slechte nacht gehad. Halve nacht met hem opgeweest. En het komt echt door de honger. 

Wat kan ik doen zodat het beter vult? Er zullen toch ouders zijn die er al ervaring in hebben?Zou nutriton ermee gemengd mogen worden? 

6 jaar geleden

Ik wil even zeggen dat je op moet passen met soja geven aan je zoontje. Mijn dochter had buikgriep en ze bleef maar diarree hebben en toen dacht de arts aan tijdelijke lactose intolerantie, dus moesten we voor 6 weken soja melk gaan geven. In het begin ging het beter, maar uiteindelijk ging het weer slecht met haar darmen. Toen zijn we er achter gekomen dat ze een soja intolerantie had en een blijvende lactose intolerantie. Nu heb ik me er wat meer in verdiept en kinderen kunnen een soja intolerantie ontwikkelen al dan niet tijdelijk. Ik zeg niet dat het bij jou zoontje ook gebeurd, maar let erop. Wij hebben namelijk 7 a 8 maanden erover gedaan om te weten wat ze had en dat is helaas oa door de arts die heeft gezegd dat we soja melk moesten geven. Wij zijn namelijk na een tijd naar een andere arts geweest voor een second opinion en die heeft ons naar de diëtiste gestuurd en die vertelde dat ze zo jong nooit zei dat ouders soja melk moesten geven ipv gewone melk of flesvoeding. Als je meer info wilt ook over hoe om te gaan zo jong met het (tijdelijk) lactose vrij krijgen mag je het altijd vragen.

7 jaar geleden

En kan en mag door soja producten

7 jaar geleden

Je hebt ook een middel van Nutricia. Nutilis. Maar of dit nou echt de maag vult.... dat verschilt per persoon. Wordt veelal gebruikt bij slikproblemen. Om dranken te verdikken. Is zonder verdere toevoegingen en doet geen afbraak aan smaak. Misschien kun je navragen of dat mogelijk is. Is puur een verdikkingsmiddel en online te bestellen of bij de apotheek te koop.

7 jaar geleden

Mijn dochtertje is van bv na drie maanden over gegaan naar Nutriton Soya 1 en daarna 2. Helaas is dit maar in weinig supermarkten te krijgen. Via AH online bestelde ik het vaak of rechtstreeks bij hun. Is beter mixen dan met alpro. Let op dat in vele Bambix en soortgelijke verdikkingsproducten toch lactose zit. Ik mixte het wel eens gewoon met craquotte volkomen crackers of een banaan erdoorheen blenden. Bij ander half jaar zijn wij pas overgestapt op alpro soya groeimelk. Wanneer zij s avonds ( en overdag) niet veel gegeten heeft (ze is nu 2 1/2 jaar) zet ik als ze slaapt een flesje in haar bed. Die weet ze altijd tijdens haar slaap te vinden waardoor ze stukken beter doorslaapt. Zag net pas je blog vandaar pas late reactie. Maan heb je er wat aan.