{{ message.message }}
{{ button.text }}

En toen was mijn baby een dreumes

En toen was mijn baby 11,5 maand. Biiiijjjnnaaaa 1 jaar.

Afbeelding blog 'En toen was mijn baby een dreumes' Achtergrond blur afbeelding

Over 11 dagen wordt mijn baby 1 en is ze officieel geen baby meer. Dat is echt heel maf. Het besef dat haar babytijd nooit meer terug komt is binnen gekomen. Ik ben super blij dat ik echt kei, kei, KEI hard heb genoten van haar als baby en ik kijk enorm uit naar haar nieuwe fase, als dreumes. 

Ze zal nooit meer zo veel groeien, ontwikkelen en veranderen als de eerste 12 maanden van haar leventje. Ze is van alleen maar slapen naar een kruipende, bijna lopende baby gegaan. Van alleen maar flessen melk drinken naar brood, fruit en water drinken gegaan. Ook heeft ze andere interesses dan een paar maanden terug en heeft ze voorkeursmensen. Is ze de oudste baby op de babygroep op het KDV en stroomt ze bijna door naar de volgende groep. Heeft ze 1 lievelingsknuffel ipv 10 die altijd voor t grijpen lagen. 

Haar neef, die een jaartje ouder is, lijkt nu nog een reus vergeleken met haar maar ohhh, wat gaat ze snel. Ooit komt een dag dat ze net zo groot is en dat ze echt samen kunnen spelen. 

Ik geniet zo van haar aanwezigheid. Hoe ze speelt, zuur kijkt van een aardbei, dorstig d'r tuit beker met water weg tikt en hoe ze oefent met lopen en staan. Ze begint de brullen bij 't woordje 'nee' en heeft ontdekt dat je je kan verstoppen achter de gordijnen. Dat de trap klimbaar is en dat deuren op en dicht kunnen. Inclusief de vingers die er soms tussen komen. Ook dat douchen super leuk is, vooral het vangen van de druppels en als ik roep 'ik ga je pakken' ze kei hard weg kruipt en het uit giert van het lachen. Ze vind wandelen en zwemmen helemaal 't einde en vind zand vies aanvoelen. Eet daarin tegen wel aarde uit de plantenbak en verscheurd binnen gekomen post. 

Ze hoort en ziet super goed. Als de poes van de buren over de schutting springt, kijkt ze die net zo lang na tot die weer weg is. Dat geldt ook voor vogels en honden op straat. Als ze muziek hoort, gaat haar hoofd heen en weer en haar armpjes omhoog. Ze geniet ervan als ik zing en probeert al gezellig mee te kletsen aan tafel. 

Ik ben zo benieuwd welke stappen en interesses er nog komen gaan en probeer alles te graveren in mijn geheugen. Mijn lieve kleine meisje! 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je