{{ message.message }}
{{ button.text }}

En toen was ik onverwacht zwanger... (1/2)

De eerste 20 weken

Afbeelding blog 'En toen was ik onverwacht zwanger... (1/2)'

Vorig jaar, mei 2018 deed ik voor het eerst van m’n leven een zwangerschapstest en o wat vond ik dat spannend. Ik was al een poos niet meer ongesteld geweest. ‘s Ochtends deed ik de eerste test en die was positief. Ik kon en wilde het niet geloven. Ik heb het toen ook nog tegen niemand gezegd, thuis heel hard geprobeerd om normaal te doen en niks te laten merken. ( erg lastig als je moeder vraagt of je nog niet ongesteld bent ) ‘s Middags heb ik nog een test gehaald en deze heb ik toen ook gelijk gedaan en deze was weer positief. Toen ben ik gelijk naar mijn vriend gegaan ( die nu mijn man is ) hij was aan het werk in ons toen toekomstige huis. Toen ik het hem verteld had viel er een pak van m’n hart. Samen zaten we daar op de grond te kijken naar de positieve test. Ons hele leven zou helemaal veranderen. 

Ik was nog bezig met school dit heb ik in sneltreinvaart afgemaakt en ik heb toen in september mijn diploma gekregen. Dankzij school die aan alle kanten probeerde te helpen. Ons huis waar we net alles gesloopt hadden moest zo snel mogelijk weer opgebouwd worden want we gingen trouwen ( in augustus ) en dan moest het leefbaar zijn. Ook dit is gelukt dankzij onze familie en vrienden die heel veel geholpen hebben. 

In augustus had ik ook de 20 weken echo. Samen met mij vriend gingen we naar de praktijk. Dat was toch best wel even spannend. Gelukkig was alles goed en o wat was het mooi om ons kindje zo te zien. We hadden afgesproken dat we nog niet wilden weten wat het werd. Maar op zo’n moment is dat toch best lastig om dat vol te houden. Ik was zo nieuwsgierig en  benieuwd wat het was, maar ik heb me in kunnen houden. We kregen een USB mee met daarop een aantal foto’s van de echo’s. Mijn vriend die even snel tussen de verbouwing mee ging keek zijn ogen uit tijdens de echo hij wist niet dat je met deze echo zoveel kon zien van het kindje. Het was echt een hele belevenis. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je