{{ message.message }}
{{ button.text }}

En toen was er lichte vakantiestress.

Over een week of 4 gaan we op (vlieg)vakantie. Maar wat moet je allemaal meenemen voor een baby?

Afbeelding blog 'En toen was er lichte vakantiestress.'

Mijn vriend, baby en ik gaan samen met mijn zusje, haar vriend en hun kindje van ruim 1,5 jaar naar Gran Canaria. We hebben twee losse bungalows naast elkaar geboekt op een park zodat we lekker bij elkaar kunnen zitten als we dat willen maar wel onze eigen ding kunnen doen.

Mijn dochter is bijna 10 maanden en als we weg gaan is ze bijna 11 maanden. Ze kan geen seconde stil zitten en wilt de hele tijd alleen maar kruipen, staan en klimmen. Hoe moet dit in 't vliegtuig? Ik heb een buggy en draagzak en die neem ik beide sowieso mee zodat ik haar daar in kan doen tijdens de wandeling op Schiphol en op t vliegveld in Gran Canaria. Want we moeten waarschijnlijk een hele hoop spullen tillen en dan is het wel handig om mijn handen vrij te hebben.

Verder neem ik genoeg eten en drinken mee in de handbagage. Een setje schone kleren, luiers, doekjes, spenen en wat speeltjes. Ik zal vast nog wel het een en ander vergeten maar gelukkig heb ik nog even om alles uit te zoeken. Ik heb al een beetje gegoogled naar wat andere mama's meenemen in het vliegtuig voor hun kindje en ik kreeg HELE lange lijstjes te zien. Dus even goed kijken naar wat ik zelf handig vindt en wat overbodig is.

Mijn zusje heeft nog zo'n klein tentje thuis waar je kind in kan slapen, misschien dat ik die wel mee wil nemen. Maar mijn kind is ZO nieuwsgierig. Die gaat daar echt niet in liggen. Ze wilt alles zien en is echt een gezelligheidsdier. https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/9/7/6/5/9200000002015679.jpg

Waar ik ook van baal is dat onze vliegtijden laatst veranderd zijn. En nu weet ik dat dat zomaar kan, want dat staat erbij als je boekt. Maar had stiekem gehoopt dat de tijden zouden blijven staan. Nu vliegen we mega ongunstig. En de terug weg vliegen we pas s avonds en we moeten s ochtends al uitchecken. Nu kan je vaak een kamer krijgen om je op te frissen in het hotel maar het is hoogseizoen. Ik hoop echt dat we een kamer kunnen krijgen waar onze kindjes even kunnen slapen, want ik krijg daar ook veel stress van. Wat moet ik die laatste dag doen? Ik heb al gebeld met de reisorganisatie maar die kunnen niks doen. Het moet daar terp lekken worden geregeld. Zucht... dus ik zie het wel. Elke keer als ik hier over na denk krijg ik weer stress. En dat wil ik niet. Dus ik probeer het maar even te laten rusten en het wel te zien. 

Hoe doen jullie dat met vliegvakanties? Wat mag ik echt niet vergeten? Let me know! :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je