Snap
  • Baby
  • Gezond

En dan is hij ziek, een verkoudheid noem je dat dus...

Nino heeft al eerder wel een loopneus gehad en al een paar keer last gehad van diarree maar nu is hij dan echt verkouden.

Sinds een paar dagen heeft Nino een lelijk hoestje. Gelukkig voelde hij niet warm en was hij verder gewoon lekker vrolijk. Het tweede symptoom wat erbij kwam was het prutoogje. Oogjes die dicht geplakt waren en waar allemaal prut uit komt. Tja dan weet je het eigenlijk al wel. Hij wordt verkouden.

En inderdaad in de loop van de afgelopen dagen is het hoestje steeds erger geworden. Zijn zijn ogen alleen maar viezer geworden, is zijn neusje gaan lopen, is zijn temperatuur omhoog gestegen en is zijn stemming niet echt vrolijk meer te noemen.

Vanavond was zijn temperatuur 39.5. En tja als je dan opzoekt op internet wanneer je langs de huisarts moet met je kind dan staat er dat je van kinderen vanaf 6 maanden (Nino is deze grens net sinds 11 dagen over) pas als een kind langer dan 3 dagen koorts heeft hoeft langs te komen. Dat koorts heel natuurlijk is en dat je niet hoeft te schrikken als het 40 graden wordt. 

Ergens wel een geruststelling maar toch had ik misschien willen lezen dat we direct met hem naar de huisarts moeten gaan, niet omdat ik wil dat er iets ernstigs is met hem, absoluut niet. Maar wel omdat je dan iets meer zekerheid hebt over of we wel alles doen wat we kunnen doen voor hem.

Ach ja, ik zal toch moeten leren dat kindjes wel vaker ziek worden. Dat je helaas niet met toverslag de ziektes weg kunt toveren en dat je vooral gewoon alert moet blijven en verder gewoon veel liefde en warmte moet geven. 

De eerste keer diarree met uitdrogingsverschijnselen was voor mij ook een reden om bij de huisarts langs te gaan, uiteindelijk voor niks, de eerste keren zijn gewoon wat onzeker. Morgen kijken we wel weer verder. Als hij niet verslechterd gaat hij gewoon lekker naar oma en kan zij hem lekker de hele dag knuffelen en verzorgen.

En overmorgen zeg ik het kinderdagverblijf gewoon weer lekker af. Hopelijk gaat hij dan vanzelf weer snel de goede kant op.

9 jaar geleden

Ja, ondertussen zijn we toch langs geweest bij de ha. Niet perse voor de koorts en het hoesten want tja dat hoort er gewoon bij maar vanwege rood/oranje vlekken in zijn pamper. Uiteindelijk zijn we nog niet echt veel wijzer geworden. Eerst moeten we uitzoeken of het van de plasbuis of uit zijn poepgat komt. Dat is nog niet helemaal duidelijk. Verder was het gewoon uitzieken. En we konden meteen een crème mee krijgen voor zijn uitslag op zijn buik dus dat was wel handig.

9 jaar geleden

Haha ja grappig... het zullen wel bekende fases zijn :)

9 jaar geleden

Altijd vervelend om je kleintje ziek te zien! En natuurlijk schrik je van koorts, maar inderdaad kan een kleintje veel hogere koorts krijgen (en verdragen). Piek bij mijn meisje was 41,8 dat is niet leuk! De dokter kan vaak ook gewoon niets voor je doen als het een 'gewone' verkoudheid is. Virusje = uitzieken! Je kunt het natuurlijk best verlichten, trek Nino niet te dikke kleertjes aan (maar voorkom dat hij het koud krijgt) en geef wat paracetamol, dat is heel onschuldig. En het allerbeste medicijn: lekker knuffelen en Nino vertroetelen!! Beterschap!

9 jaar geleden

Wat vervelend dat hij ziek is. Is nooit leuk als je kindje niet lekker is. Het heerst heel erg en vooral bij kinderen. Beterschap en hopelijk knapt hij snel op