{{ message.message }}
{{ button.text }}

En dan is hij ziek, een verkoudheid noem je dat dus...

Nino heeft al eerder wel een loopneus gehad en al een paar keer last gehad van diarree maar nu is hij dan echt verkouden.

Afbeelding blog 'En dan is hij ziek, een verkoudheid noem je dat dus...'

Sinds een paar dagen heeft Nino een lelijk hoestje. Gelukkig voelde hij niet warm en was hij verder gewoon lekker vrolijk. Het tweede symptoom wat erbij kwam was het prutoogje. Oogjes die dicht geplakt waren en waar allemaal prut uit komt. Tja dan weet je het eigenlijk al wel. Hij wordt verkouden.

En inderdaad in de loop van de afgelopen dagen is het hoestje steeds erger geworden. Zijn zijn ogen alleen maar viezer geworden, is zijn neusje gaan lopen, is zijn temperatuur omhoog gestegen en is zijn stemming niet echt vrolijk meer te noemen.

Vanavond was zijn temperatuur 39.5. En tja als je dan opzoekt op internet wanneer je langs de huisarts moet met je kind dan staat er dat je van kinderen vanaf 6 maanden (Nino is deze grens net sinds 11 dagen over) pas als een kind langer dan 3 dagen koorts heeft hoeft langs te komen. Dat koorts heel natuurlijk is en dat je niet hoeft te schrikken als het 40 graden wordt. 

Ergens wel een geruststelling maar toch had ik misschien willen lezen dat we direct met hem naar de huisarts moeten gaan, niet omdat ik wil dat er iets ernstigs is met hem, absoluut niet. Maar wel omdat je dan iets meer zekerheid hebt over of we wel alles doen wat we kunnen doen voor hem.

Ach ja, ik zal toch moeten leren dat kindjes wel vaker ziek worden. Dat je helaas niet met toverslag de ziektes weg kunt toveren en dat je vooral gewoon alert moet blijven en verder gewoon veel liefde en warmte moet geven. 

De eerste keer diarree met uitdrogingsverschijnselen was voor mij ook een reden om bij de huisarts langs te gaan, uiteindelijk voor niks, de eerste keren zijn gewoon wat onzeker. Morgen kijken we wel weer verder. Als hij niet verslechterd gaat hij gewoon lekker naar oma en kan zij hem lekker de hele dag knuffelen en verzorgen.

En overmorgen zeg ik het kinderdagverblijf gewoon weer lekker af. Hopelijk gaat hij dan vanzelf weer snel de goede kant op.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je