{{ message.message }}
{{ button.text }}

- En dan ineens ben je mama -

Ouders worden. Het is pittig, het is zwaar maar het is het allemaal waard zeggen ze altijd. Hoe ik dat ervaar?

Afbeelding blog '- En dan ineens ben je mama -' Achtergrond blur afbeelding

Ik kan je vertellen het is gewoon een hardstikke verwarrende tijd. Je voelt je krachtiger dan ooit, maar ook kwetsbaarder dan ooit. Je wilt dat ze voor altijd baby blijven maar tegelijkertijd wil je dat ze naar je lachen, gaan kruipen en lopen. Op een dag wens je dat je vooruit kan spoelen tot ze naar de basisschool gaan gewoon om weer n halve dag 'vrij' te zijn van het ouderschap. En achteraf denk je weer, hoe heb ik dat ooit kunnen wensen?

Wanneer ze je vertellen dat het zwaar is maar dat het het ontzettend waard is, bedoelen ze dat je meer emoties zult hebben dan je ooit van tevoren had kunnen bedenken. Ze bedoelen dat je verliefd gaat worden. En dan ook echt smoor verliefd op je mini-mens. Keihard. Maar tegelijkertijd zul je fantaseren over in je auto stappen, wegrijden en na een wel-verdiende vakantie pas weer terug te komen.

Als ze je zeggen dat het zwaar is maar het het helemaal waard is, bedoelen ze waarschijnlijk dat je op een dag met je baby aan het knuffelen bent en helemaal overweldigd wordt door het feit dat je écht een ouder bent. Gewoon een perfect, klein mensje, denk je dan. Een mensje dat ík gemaakt heb.

Ze bedoelen dat je sprakeloos zult zijn als je kindje je voor het eerst echt aankijkt. Je smelt als haar handje jouw vinger vastpakt. Je zult je afvragen hoe je zoveel geluk kunt hebben. Dat gezegd hebbende, je zult je ook verwilderd voelen en dik en moeier dan je ooit voor mogelijk hield. Wie had ooit gedacht dat een mens zo weinig slaap kan hebben.

Maar dat is het allemaal waard. 😜

----------------

Nee alle gekheid op een stokje, wat ben ik toch ontzettend smoor verliefd op ons kind. Heel ooit, om half 4 snachts, na een hele nacht al melk kots opruimen en troosten, droom ik van een mini-vakantie.

Nog een jaar of 16 te gaan. (En dan moeten we weer dealen met een puber, en als ze een beetje op mama lijkt wordt dat ook een groot feest. 😂)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je