{{ message.message }}
{{ button.text }}

En daar was jij ?

Afbeelding blog 'En daar was jij ?
'

19 jaar was ik, ik had mijn leven na een psychose net weer wat op de rit. Ik genoot weer van gezelschap en kon weer leven zonder angst! Wat een verademing was dat!

Ik had een beste vriend, waar ik steeds meer mee op trok en wat resulteerde in meer.. Dit komt wel vaker voor zul je denken, En toen kwam jij!

Ik woonde nog thuis, en zat zoals altijd bij het keukenraam de nodige (en onnodige) sigaretten te roken. Ik was wat moe de laatste tijd, en mijn borsten voelden aan alsof ik weer 12 was. Gevoelig, opgezet, en ergens zelfs pijnlijk, YES dacht ik, ze gaan weer groeien!

Mijn moeder vond dit echter wat minder voor de hand liggend en nam tijdens het boodschappen doen een zwangerschapstest mee. Ik hoor mijzelf nog zeggen: ' Nou mam, lekker zonde van je geld! Zoals je weet zit ik aan de pil, en ik ben net nog ongesteld geweest!'

De volgende ochtend moest ik plassen en bedacht ik me dat ik die test moest doen, zuchtend rende ik naar de keuken om de test te halen en rende ik terug naar het toilet. Braaf plaste ik over het staafje heen, Oh.. Een licht streepje, dat kan dus nog alle kanten op.. En ik ging weer slapen.. (En ja, naïef dat ik was, was ik er nog steeds van overtuigd dat ik niet zwanger was!)

En toen kwam jij!

Zwanger, en ik twijfelde geen moment.

18 jaar, en ik werd mama. Ook haar vader was bekomen van de shock en wou er ondanks onze leeftijd voor gaan. Onze families steunden ons en al snel werd het allemaal echt.

Mijn buik groeide, we kregen te horen dat we een dochter zouden krijgen. Je kreeg een naam, een eigen kamertje in het huis van opa en oma, en daar was jij!

19 jaar, en ik was mama! Trots als een pauw op mijn kleine meisje. Ik besef me als geen ander dat ik enorm veel geluk heb gehad met de steun van onze ouders, vele 'vrienden' ben ik 'verloren'. Ik neem het ze niet kwalijk, op die leeftijd is natuurlijk niet iedereen bezig met kinderen.

En ach, Daar was jij! Alsof je er altijd al bent geweest ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je