{{ message.message }}
{{ button.text }}

En daar gaat ze dan..

En ineens loopt mijn kleine, rode, vrolijke krullie rond! En toch moet ik even flink wennen aan deze verandering!

Afbeelding blog 'En daar gaat ze dan..' Achtergrond blur afbeelding

En ineens beseffen we hier in huis dat onze jongste toch eigenlijk ook wel stiekem een groot meisje aan het worden is. Ik herinner me nog zo het moment dat ze geboren werd. Mijn vliezen braken te vroeg, en met 37 weken moesten ze haar gaan halen, ivm. infectiegevaar. Ze werd geboren en werd even meegenomen ter controle, maar daar ging het ineens mis. Ze moest aan de beademing en daar heeft ze 2 uur gelegen. Doodeng vond ik het moment dat ze haar eerste nachten thuis maakte, wat als er toch weer iets ging gebeuren? (Thanks nannycare, je gaf ons wat rust!). Maar daarna ging het stukken beter, maar al snel ging het na 2 maanden weer minder. Maar dit keer had het met haar darmpjes te maken. Ze huilde hele dagen, het viel niet mee. Waar ik bij de 1e nooit twijfelde, was ik ontzettend onzeker bij de jongste. Ik was bang dat ik lang zo door zou moeten gaan.

Maar ook na een maand of 2 ging dat weer goed en is dat alweer vergeten. Mevrouw sliep al snel door en is gegroeid tot een vrolijke meid. Haar eerste stapjes, op 11 december vorig jaar, zal ik dan ook niet meer vergeten. Ik had ze net opgehaald bij de opvang en mijn vriend wilde een stukje met haar wandelen. Hij hield haar vast in haar kraag, voor het geval ze zou vallen, maar hij liet haar los. En tot onze grote verbazing liep mevrouw gewoon een stuk door! Ze viel en keek achterom, ineens had ze het zelf ook door. Sindsdien durfde ze meer en begon het lopen van haar. Maar sinds een week loopt ze flink door en is ze duidelijk trots dat ze kan lopen. We hebben een kookeiland en daar draait ze maar al te graag flinke rondes omheen. Het is zo geinig om te zien, maar het is ook enorm wennen hoor! Ze blijft echt mijn kleine meisje en dan loopt dat geinige ding ineens in het rond!

En natuurlijk zijn mama en papa maar al te trots op haar, maar het is weer een bevestiging dat het kleine meisje toch wel groter wordt. Maar gelukkig knuffelt en kust ze nog maar al te graag en blijft ze af en toe lekker bij je zitten. Maar ze loopt nu toch wel het allerliefste gewoon heel veel rond! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je