{{ message.message }}
{{ button.text }}

Elke ochtend een vliegende start

Het moment van wakker worden. Hoor ik nu wel of niet iets? Langzaam probeer je je oogleden van elkaar af te halen en draai ik me eens om.

Afbeelding blog 'Elke ochtend een vliegende start' Achtergrond blur afbeelding

De meesten onder ons zullen wakker worden van het geluid van hun wekker. Het pijnigende geluid dat je trommelvliezen volledig uit hun verbandrukken of het vredelievende deuntje van fluitende vogels of een klotsende zee; iedereen heeft zo zijn voorkeuren. Echter, ik werk niet met zo'n wake-up call. De mijne is n贸g rustgevender, florisanter en heeft een zeer groot knuffelgehalte. Ik zal het proberen te schetsen. Zoals in de inleiding beschreven heb ik zojuist mijn ogen geopend en lig ik nog onder een warm en groot dekbed, waarbij ik amper het besef heb dat mijn dag al is begonnen. Doordat ik geluid denk te horen uit de babykamer draai ik mijn richting deze decibellen om te kijken of mijn ogen hun werk goed doen. Het klopt, want mijn vrouw heeft ons bed al verlaten, zo concludeer ik door op mijn tast haar kant van het bed te controleren. Dan lukt het mij om mijn gehoor wat te spitsen richting het epicentrum van het gesprek tussen mijn vrouw en mijn dochter. Ze blijkt al langer uit bed dan gedacht, want zo te horen aan het 'zo, jij hebt weer een mooie schone luier aan' blijkt dat de meeste handeling na het uit bed halen van onze dochter al hebben plaats gevonden. 'Wij gaan naar papa toe' klinkt mij als muziek in de oren! Op de handen van mijn vrouw komt mijn kleine trots onze slaapkamer binnen vliegen met een grijns van oor tot oor. Achter haar hoofd zie ik spartelende voetjes driftig heen en weer wapperen. Dit wapperen neemt steeds extremere vormen aan als dit 'vliegtuigje' mijn kant van het bed benadert en ze ten slotte neer stort op mijn buik. De meest intens glinsterende ogen die ik ooit heb gezien kijken mij aan; mijn dag is begonnen met een vliegende start!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je