{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindelijk… Geitenmelk! Mild, licht, fris, prettig en puur.

Afbeelding blog 'Eindelijk… Geitenmelk! Mild, licht, fris, prettig en puur.'

Iedereen heeft wel eens gehoord van geitenkaas of verse geitenmelk. Maar wist je dat geitenmelk ook als basis wordt gebruikt voor babyvoeding? Het Nederlandse bedrijf Hyproca Nutrition heeft op basis van Nederlandse geitenmelk een moderne babyvoeding ontwikkeld die volledig voldoet aan de laatste wetenschappelijke inzichten en biedt daarmee een uitstekend alternatief voor na de borstvoedingsperiode. Deze Kabrita babyvoeding is sinds februari 2014 ook in Nederland verkrijgbaar.

De natuurlijke voordelen van geitenmelk

De vraag naar geitenmelk neemt in Nederland gestaag toe, maar in grote delen van de wereld wordt geitenmelk van oudsher al meer gedronken dan bijvoorbeeld koemelk. Geitenmelk staat bekend als een zachte melk; het is van nature licht verteerbaar, rijk aan vitamines en mineralen, en mild van smaak. Door de unieke vet- en eiwitsamenstelling van geitenmelk vormt zich een zachte voedselmassa in de maag die snel verteerd en eenvoudig kan worden opgenomen. Bovendien blijkt uit de praktijk dat geitenmelk hierdoor een alternatief kan zijn voor mensen die niet allergisch zijn, maar koemelk toch slecht kunnen verdragen. Bij een vastgestelde koemelkallergie is geitenmelk geen geschikt alternatief, omdat de kans op een kruisreactie zeer groot is.

Geitenmelk als babyvoeding

De lichte verteerbaarheid van geitenmelk maakt het een uitstekende basis voor babyvoeding. De darmen van baby´s (en peuters) zijn nog volop in ontwikkeling en voor een gezonde groei is het belangrijk dat voedingsstoffen goed en makkelijk door het lichaam worden opgenomen. Door een babyvoeding op basis van geitenmelk te gebruiken wordt dit proces op natuurlijke wijze ondersteunt.

Om zeker te zijn dat je kleintje alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt is het belangrijk een volwaardige babyvoeding te gebruiken. Geitenmelk is van nature rijk aan belangrijke voedingsstoffen, maar er zijn ook een aantal nutriënten die onvoldoende voorkomen in geitenmelk, zoals foliumzuur. In Kabrita babyvoeding worden deze nutriënten aangevuld tot de optimale hoeveelheid ter ondersteuning van een gezonde groei en ontwikkeling van je kleintje.

kabrita2

Nederlandse geitenmelk

Voor Kabrita babyvoeding wordt alleen de beste kwaliteit Nederlandse geitenmelk gebruikt, afkomstig van een vaste groep Nederlandse geitenhouders (dus helemaal 'Made in Holland'). Deze geitenhouders zorgen iedere dag met veel passie voor hun de geiten, vanuit de gedachte dat een blije geit ook de beste kwaliteit geitenmelk geeft. En dit vind je terug in de smaak van de melk. Mensen zijn vaak aangenaam verrast als ze Nederlandse geitenmelk mogen proeven; de smaak scheelt niet veel van de smaak van koemelk en wordt omschreven als mild, licht, fris, prettig en puur.

Kabrita: Babyvoeding voor iedere fase

Kabrita babyvoeding is verkrijgbaar in drie varianten die zijn afgestemd op een specifieke levensfase van je kleintje. Zo is Kabrita 2 opvolgmelk afgestemd op de nutritionele behoeften van baby's van 6 tot 12 maanden, en is Kabrita 3 peutermelk ontwikkeld voor peuters van 12 maanden en ouder. Iedere variant bevat een moderne samenstelling van vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren (AA & DHA), prebiotische vezels (GOS / FOS), en de speciale DigestX OPO-vetblend, zodat de voeding volledig voldoet aan de laatste wetenschappelijke inzichten voor gezonde babyvoeding.

Kabrita opvolgmelk en peutermelk is verkrijgbaar bij de ETOS en apotheek maar is ook online te bestellen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je