{{ message.message }}
{{ button.text }}

Einde van alle ellende in zicht?

Afbeelding blog 'Einde van alle ellende in zicht?'

Mogen we naar huis?

We wisten dat we nog wel even in het ziekenhuis moesten blijven met Xavi. De neurochirurg gaf aan 13 dagen na de operatie moet alles goed zijn en als er geen bijzonderheden waren. Konden we naar huis. 

En ja hoor, we werden weer van onze wolk afgetrapt, zo snel gaat dat. 10 dagen na de operatie Xavi kreeg koorts werd ziek, hij zag er ook echt ziek uit, hele vreemde kleur ook best eng om te zien. Er werd bloed geprikt, neurochirurg die meteen kwam kijken of de drain goed zat met een echo apparaat. Hij zei dit heeft niks met de drain te maken, alles is goed gegaan, vocht loopt goed weg en zie geen verstoppingen. Wij al opgelucht en dachten dat hij wat ziekjes was, kan gebeuren. 
Hij bleef hoge koorts houden en begon koortsstuipjes te krijgen. Maar zo lang de uitslag van het bloed niet binnen was konden ze geen gerichte medicijnen geven. Neuroloog zei dat het geen koortsstuipjes waren, maar waarschijnlijk epilepsie. Nee dacht ik het zijn koortsstuipjes gaat vanzelf over. Ondanks dat we het niet wilde horen heeft de neuroloog Fenobarbital voorgeschreven. 

De verpleegster wat Xavi moest verzorgen begon te vertellen "Misschien werkt de regelaar wat de temperatuur regelt niet goed. Ik dacht zo, jij bent van verpleegster gepromoveerd tot arts? Zucht dit soort uitspraken wil je niet horen van een verpleegster. Gelukkig waren de papa van Xavi en ik zo reëel dat we geen boodschap hadden aan uitspraken van de verpleging. Ik heb dit wel met de kinderarts besproken, als dit soort uitspraken worden gedaan bij ouders die er helemaal door heen zitten, niks begrijpen en bang worden terwijl dit niet nodig is. Ouders moeten al zoveel door staan. Hou je gewoon bij je werk wat je moet doen hou je mening voor je of deel dit met de arts of zo, maar ga ouders hier niet mee lastig vallen. 

Uitslag van het bloed was binnen, Xavi heeft een infectie opgelopen in de drain. Ik viel bijna van mijn stoel, hoe kan dit nou weer? Konden ze natuurlijk niet zeggen, uitslag was nog niet volledig binnen van het bloed, maar zo konden ze wel starten met antibiotica. Zo gezegt zo gedaan. Xavi kreeg een antibiotica kuur en dan zouden ze opnieuw bloedprikken. Hij was zo ziek, arm hoopje ellende lag daar in de couveuse en je voelt je zo machteloos, onbeschrijfelijk. Maar weer afwachten op de rest van de uitslagen van het bloed. 

Neurochirurg kwam de dag erna met de rest van de uitslagen en of we even wilde mee komen naar een kamertje om het te bespreken. 
Blijkt dat er een agressieve bacterie in het hoofd zit. Nogmaals de vraag waar het vandaan komt. Hij zei dat ze een huidbacterie hebben gevonden in het bloed van Xavi. Dat betekent dat iemand op de O.K. zich niet goed heeft ontsmet. Xavi moest er nog een antibiotica bij krijgen voor 6 weken. Neurochirurg gaf wel aan de de drain eruit moest. Omdat ze bang zijn dat de infectie niet volledig weg is te krijgen. Hij begon te vertellen dat Xavi een Omaya drain boven op zijn hoofd zou krijgen, zo dat ze het vocht handmatig er uit konden halen. Normaal laten ze die Omaya drain zitten. Maar omdat het een agressieve vorm van infectie is, kan er nog wat achter blijven. Dus de Omaya drain ging er uit na die 6 weken. Als de infectie weg was zouden ze aan de andere kant van zijn hoofdje een nieuwe drain plaatsen. Fijn zeiden we meteen, door jullie fout kan Xavi weer onder het mes. Excuses en ze vonden het ook heel erg. 

Vrienden en familie op de hoogte gesteld van de situatie. Mensen die begonnen te vertellen dat we hiermee verder moeten gaan, hier mogen ze niet mee weg komen. Ja daag zei ik meteen, mijn tijd en energie is voor Xavi, meer heb ik niet en buiten dat, wat wil je er mee bereiken? Xavi wordt er niet beter van. Misschien later, maar niet nu. 
Eerst dit nieuws weer even parkeren en genieten van Xavi.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je