{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eiceldonatie?

(Vervolg op: met lege handen)

Afbeelding blog 'Eiceldonatie?'

Nou daar stonden we dan, vijf jaar verder en nog steeds met lege handen. Vijf jaar lang gingen we van hoop naar wanhoop, werden we geleefd door onze kinderwens. Waren we dichterbij elkaar dan ooit. Want hoe zwaar het ook was, wij samen werden gelukkig alleen maar sterker.

Toch vielen we in een diep gat, geen ritjes meer naar België, geen hoop, geen spanning, geen hormonen. Eigenlijk hadden we even bij moeten komen en rust moeten nemen, alles moeten verwerken. Maar onze wens was zo groot dat we vrijwel direct verder gingen, weer een stapje hoger op de ladder, de ladder waarvan het einde steeds meer in zicht leek te komen. 

We besloten voor eiceldonatie vanuit Spanje te gaan, de arts in België had daar connecties en kon ons op weg helpen. We zouden een dossier aan gaan leggen, onze portemonnee om kiepen en dan opzoek gaan naar een geschikte donor. 

Terwijl dit allemaal bezig was, vroegen vrienden ons een weekendje mee te gaan naar hun huisje in Spanje. Dit aanbod kwam precies op het juiste moment.....

Het was een plaatselijke feestdag en de locale bevolking kwam bij elkaar in een parkje. Het zag er gezellig uit en wij besloten er een kijkje te nemen. Ik keek om me heen en zag de Spaanse gezinnen, de mooie Spaanse vrouwen, de lieve Spaanse kindjes. Er gebeurde iets met mij, in mij....op de terugweg moest ik opeens zo huilen. Ik kon dit niet, ik wou dit niet. Ik wou een kindje van ons samen, gemaakt uit liefde, hooguit met wat hulp, maar niet van een donor. Het idee dat het kindje dan niet “echt” van mij, maar wel van Jef zou zijn....ik kon dat idee niet aan. Misschien egoïstisch en niet eerlijk, maar eerlijk was dit hele proces allang niet meer. We zouden veel geld kwijt zijn, zonder de zekerheid dat het zou lukken. Het voelde allemaal niet goed en dus besloten we daar boven op de Spaanse berg om niet voor eiceldonatie te gaan. Een kindje moest of van ons beide zijn, of niet.....


Liefs Deb, 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je