{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eetgedrag van mijn baby

Mijn mannetje is op een leeftijd gekomen om behalve flesjes, ook vast voedsel te eten. Hij is nu een half jaar, dus hij mag steeds meer. Toch gaat dit niet helemaal van een leien dakje.

Afbeelding blog 'Eetgedrag van mijn baby'

Gepureerd fruit en groente uit kant en klare potjes gaan er zonder problemen in. Eigenlijk lust hij vrijwel alles. Meneer trekt alleen zijn neus op voor sperziebonen. Maar als dat alles is, mogen we niet klagen. Aangezien hij een enorme hongerlap is, zijn we behalve met pap, ook begonnen met een liga door zijn fruit te doen. Maar daar ligt ons 'probleem'. Zodra er stukje aan te pas komen, wordt er gekokhalsd. Of dit slimme ventje werkt met zijn tong de stukjes uit zijn mond. Wanneer ik mijn kookkunsten vertoon en dit aan hem geef, gaat hij ook niet eten. Misschien een afwijzing voor mij, maar waarschijnlijk ligt het probleem er meer aan dat het niet zo gepureerd is als in een kant en klaar potje. Dat baart mij toch wel zorgen, want op dit moment geef ik hem dus liever kant en klaar potjes, omdat hij die met gemak op eet en hij met een volle maag naar bed gaat, waardoor hij weer doorslaapt. Zijn er moeders die dit herkennen en hoe hebben jullie dit opgelost? Hij zal toch moeten leren dat hij ook kleine stukjes kan doorslikken, hij mag immers binnenkort ook aan het brood! We kunnen moeilijk het eten voor hem blijven pureren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je