{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eet je kind moeilijk? Kies voor Rapley!

Afbeelding blog 'Eet je kind moeilijk? Kies voor Rapley!' Achtergrond blur afbeelding
Voordat Emily geboren was heb ik het wel eens voorbij zien komen, de Rapley Methode, via ouders die voornamen hun kind op te voeden via speciale methoden. Ik hield me er niet zo mee bezig, ik wist helemaal niet wat me te wachten stond. Zonder de methoden ook maar te bestuderen vond ik dat je niet van te voren al een methode kon kiezen. Misschien sluit het wel helemaal niet aan op de behoefte van het kindje. Vanaf dat Emily vier maanden oud was zijn we begonnen met bijvoeding van vers geprakt fruit en met vijf maanden ook met Olvarit-groentehapjes. Onze uitdaging was hier snel vanaf, aangezien al die potjes hetzelfde smaken en je maar uit drie soorten groenten kan kiezen. Toen Emily zes maanden oud was gingen wij zelf een avondmaaltijd voor haar koken, bestaande uit aardappelen of rijst, groente en vlees of vis. Dit ging er nog veel beter in dan de potjes. We lieten de stukjes steeds groter, zodat ze leerde kauwen. Met zeven maanden at Emily mee met de pot. Het maakte niet uit wat we klaarmaakten, Indonesisch, Hollands, pittig of flauw, Emily eet het allemaal en het belangrijkste, ze eet het zelf en bepaalt zelf hoeveel ze wil eten. Ze vindt eten leuk, ze kan niet vaak genoeg met ons aan tafel zitten en geniet elke dag weer. Nou blijkt dat, hoe wij Emily eten geven, dus een naam heeft: De Rapley Methode (in het Engels ook wel baby-led weaning genoemd). Deze methode houdt in dat de baby zelf actief eet (niet gepureerd) en zelf aangeeft wanneer het klaar is om te eten en op welk tempo. "Het antwoord ligt in luisteren naar die baby" aldus Gill Rapley. Ik sluit me dus helemaal aan bij deze onderzoekster en de methode. Ik heb er, onbewust, naar gehandeld en het werkt perfect. Emily is een super makkelijke eter, geniet van elke maaltijd en eet alles helemaal zelf. Bij ons volgende kindje gaan we het zeker weer zo doen en ik raad het iedereen aan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je