{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste maanden met Jaxon

De maanden waarin mijn "huilbaby" werd veranderd in een baby met koemelk allergie

Afbeelding blog 'Eerste maanden met Jaxon'

De eerste week met Jaxon was moeilijk , wat voor de meeste ook wel is met je eerste kindje,

Je heb geen idee wat je met zo'n klein wezentje aan moet en of je het überhaupt allemaal wel goed doet.

Gelukkig had mijn man 3 weken vakantie genomen buiten zijn week vaderschapsverlof om dus waren we de eerste maand samen , en konden we het samen uitvogelen.

Nou hebben wij met onze fantastische kraamhulp echt geluk gehad , want als je af en toe de horror verhalen leest over hoe sommige vrouwen hun kraamhulp ervaren, dan ben je toch wel bang voor de persoon die jij je 8 dagen krijgt.

Na mijn kraamweek begon het huilen van Jaxon steeds meer te worden, wat ik niet als veel opvatte want iedere baby huilt toch?

Omdat hij mijn eerste baby is en ik dus niet wist dat bijna 22 uur van de 24 uur per dag huilen dus word gezien als "huilbaby" trok ik me hier dus ook de 1e maand niets van aan.

Tuurlijk had ik van die dagen dat ik dacht wat moet ik in godsnaam doen om dit te stoppen?

Maar steeds meer maniertjes krijg je door om het te laten minderen.

Maar stoppen met huilen was eigenlijk vaak pas een half uur voor zijn volgende voeding (die hij om de 3 uur kreeg)

Nadat je van iedereen te horen krijgt om je heen dat je kind echt wel een huilbaby is, ging ik het pas zelf merken dat het wel erg veel werd en besloot ik toch maar aan te kaarten bij het consultatie bureau en bij me huisarts omdat ik steeds meer het gevoel kreeg dat hij toch echt veel pijn had en dat het niet alleen het huilen is omdat hij een baby is en dit zijn vorm van communicatie is.

Keer op keer steeds maar weer kreeg ik van zowel de huisarts en van het consultatie bureau te horen dat het tussen mijn oren zat en omdat ik een nieuwe jonge moeder was ik het allemaal erger zag dan dat het daadwerkelijk zou zijn.

Na afspraak 20 bij het consultatie bureau hebben ze uiteindelijk gezegd dat er een vrouw werkt die gespecialiseerd is in baby massages en dat dat wellicht zou kunnen helpen om meneer rustig te krijgen.

Daar meteen een afspraak mee gemaakt wat pas 3 weken later kon want die beste mevrouw was op vakantie en de enige met die specialisatie bij het consultatie bureau , dus nog 3 weken volhouden werd er gezegd .

Na de 3 weken zelf zo erg in een neerwaartse spiraal gezeten te hebben dat ik later gewoon vrolijk stond mee te huilen als Jaxon nog steeds niet wou stoppen met huilen , een partner die later ook niet meer wist wat hij moest doen kwam eindelijk die vrouw langs met een foldertje en 3 massage technieken.

De 1e 2 technieken waren op armen nek en benen waar Jaxon gelukkig wel rustiger van werd maar ook van leek te genieten.

Tot we bij techniek 3 kwamen en dat op zijn buik kwam en meneer het weer op een krijzen zetten, waardoor ik hem eerst moest gaan troosten om verder te kunnen gaan ( wat dus niet lukte ) en deze mevrouw de geniale opmerking maakte met : Oh hij heeft wel echt pijn, het is niet zomaar huilen.

Dat was voor mij het moment dat ik dus brak en zelf weer net zo hard mee huilden met de kleine man dat mevrouw toch wel schrok met hoe erg ik er doorheen zat.

Dat moment dat je denkt : he he eindelijk iemand die me geloofd en niet denkt dat ik maar de kinderziektes op internet aan het opzoeken ben voor aandacht.

Deze mevrouw heeft ook gelijk voor mij bij een ander filiaal van het cb. proef verpakkingen van de Nutrilon pepti 1 gehaald zodat ik kon gaan kijken of dit eventueel kon helpen met de buikpijn van Jaxon en heeft een brief geschreven aan mijn huisarts dat zij aanraden dat wij gezien moesten worden door een kinderarts voor een eventuele koemelk allergie.

Nou heeft mijn huisarts deze brief totaal genegeerd en heb ik een second opinion gevraagd bij een andere huisarts in de zelfde kliniek van mijn huisarts die wel begreep waar ik het overhad maar niet zomaar afspraken maakte bij kinderartsen en eerst zelf wou kijken of zij dit kon verhelpen. want zij was er van overtuigd dat Jaxon last had van verstoppingen en darmkrampjes en dat het geen koemelk allergie was en schreef hiervoor Lactulose (laxerend drankje) voor want dat zal wel helpen.

Dit hebben wij geweten want Jaxon sliep die avond bij mijn schoonouders omdat wij naar een koningsnacht feest gingen omdat wij hadden verwacht dat het ook allemaal goed zou komen.

maar ik de volgende ochtend om 8 uur in paniek gebeld werd door mijn schoonmoeder dat Jaxon al 2 uur non stop aan het spugen is en momenteel als een zielig grauw hoopje bij me schoonvader lag en letterlijk niets binnen hield want alles kwam er aan de boven en onderkant met de zelfde vaart uitzetten.

Dus met een noodvaart de kleine man opgehaald en door gereden naar de huisartsenpost (i.v.m. koningsdag)

Kleine man werd aan een infuus gelegd wegens uitdroging en deze arts was het 100% met die mevrouw van het consultatie bureau eens dat Jaxon gezien moest worden door een kinderarts.

Gelukkig aan het einde van de middag was meneer weer opgeknapt en mochten wij weer naar huis maar moesten per direct stoppen met de lactulose want dat is dus de reden geweest waardoor wij onze koningsdag hebben beleefd in het ziekenhuis.

Na eindelijk 50 x bellen de dagen erna, hebben wij de vervangende huisarts zover gekregen dat zij een afspraak heeft gemaakt bij de kinderarts en konden we daar gelukkig na veel aandringen spoedig terecht.

Deze kinderarts heeft Jaxon nog geen 5 min onderzocht,en heeft ons verhaal aangehoord

En heeft besloten dat zij voor ons een machtiging uit ging schrijven voor de Nutrilon pepti 1 zonder ook maar een tolerantie test te doen,

En een speciaal soort laxeermiddel vezel zakjes voor de 1e 2 maanden omdat Jaxon toch wel erg verstopt zat.

Na deze afspraken wist ik niet wat mij overkwam met me kleine man

na 4 maanden 22 uur per dag huilen , naar een mannetje dat s'middags en s'nachts sliep en Lacht!

Het is een lang verhaal , maar wat ik wil mee geven is : vertrouw op je moeder instinct .

blijf net zolang je huisarts, consultatiebureau en je verloskundige bellen tot dat je geholpen word, want ik had zoveel sneller geholpen kunnen worden hiermee als ik had geweten dat ik de dames van mijn verloskundige had kunnen bellen hier over!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je