Snap
  • Baby

Eerste keer uit logeren

Nino gaat voor het eerst uit logeren bij opa en oma zodat mama en papa naar een feestje kunnen.

Afgelopen zaterdag is Nino voor het eerst uit logeren geweest. Mama en papa hadden een feestje en ik wou graag kunnen drinken en het eventueel laat maken, mocht het feestje leuk zijn. Zo doende mocht Nino bij opa en oma logeren. Omdat ik best uitgeput was van de afgelopen huildagen van Nino hadden we afgesproken dat Nino pas 's middags thuis gebracht zou worden zodat wij lekker konden uitslapen.

Zo hebben we hem dus zaterdag achter gelaten bij opa en oma, gelukkig was hij lekker vrolijk. Dat is toch iets makkelijker afscheid nemen. Het feestje was leuk, rond 01:00 uur waren we wel moe en zijn we met aardig wat drank op lekker naar huis gegaan. Tot dan had ik Nino nog niet gemist maar eenmaal thuis aangekomen voelt het wel erg vreemd om niet bezig te zijn met flesjes, speentjes en luiers. We zijn al redelijk snel gaan slapen en konden 's ochtends lekker uitslapen, al was ik wel om 06:30 uur wakker omdat ik toen toch echt moest kolven, zucht. Maar daarna kon ik wel weer lekker verder slapen. Om 09:30 uur waren dan toch echt wakker, uitslapen zoals in onze tienertijd tot 12:00 uur (of nog langer) zit er toch echt niet meer in.

Toch blijft het erg vreemd dat je kleine gup er dan niet is. Dat je rustig aan kunt ontbijten een lang bad kunt nemen en met alle rust een wasje kunt draaien. En ondanks dat het heerlijk is om dat allemaal te kunnen doen is het toch leuker met Nino thuis. De laatste uurtjes duurden dan ook erg lang voor mijn gevoel. 

Wat was het heerlijk dat Nino om 14:00 uur weer terug was, dat ik weer lekker met hem kon knuffelen en die huilbuien kan ik weer heel goed aan na een goede nachtrust. 

Het was al met al een goede ervaring. Uit logeren is prima gegaan, Nino heeft het goed gehad en wij konden lekker uitslapen, alleen de volgende keer mag hij ook wel rond 12:00 uur weer richting huis komen.

9 jaar geleden

Heel herkenbaar, maar heel goed dat jullie een avondje weg zijn geweest! Veel mensen doen dit niet omdat ze hun kindje niet willen wegbrengen. Maar als hem vrolijk achterlaat, zoals bij Nino, dan verheug je je er extra op om hem die dag erna weer te zien. En wat tijd samen met je man is ook niet onbelangrijk toch? Ps: wat een scheetje!