Snap
  • Baby

Eerste keer kdv. En ik had er totaal geen moeite mee!

Sophie gaat nu 1 dag in de week gemiddeld naar het kdv. En ik vond het totaal niet moeilijk!

We kwamen er niet helemaal uit om oppas te regelen voor Sophie. Dit komt voornamelijk omdat mijn man in de ploegendienst werkt. Ik werk zelf 3 vaste dagen. De ene week hebben we 3 dagen oppas nodig en dan weer een week helemaal niet. Omdat we dan niet elke keer vrij willen nemen, hebben we besloten dat Sophie ook naar de kinderdagopvang gaat. Er zit een goede bij ons in de buurt waar we allebei ook een goed gevoel bij hebben.

Na een wen ochtendje ging Sophie er voor het eerst de hele dag erheen.

Ik bracht haar er s'ochtends erheen. Na even gekletst te hebben met de leidsters werd er ook aan mij gevraagd of ik er moeite mee had om haar daar te laten.  Eigenlijk had ik daar helemaal geen moeite mee. Voor mij is het als ik een goed gevoel erbij heb, laat ik haar met een gerust achter bij iemand. Ze vonden het knap dat ik dat zo kon.Er werd ook nog gezegd je mag vanmiddag gewoon bellen hoor dat word heel vaak gedaan. Ook daar had ik eigenlijk geen behoefte aan. Ik had zoiets als er wat is dan hoor ik het wel. Laat haar maar lekker andere kindjes leren kennen. Mijn man had er misschien zelfs nog iets meer moeite mee.

Ik vraag me af: had jij er moeite mee je kindje voor het eerst ergens achter te laten? Ben ik er misschien iets te makkelijk in?

7 jaar geleden

Heb er nu nog moeite mee, na 2 jaar ????

7 jaar geleden

Ook helemaal geen moeite mee gehad (en nog steeds niet). Toen onze oudste een eerste ochtend ging wennen zeiden ze "je mag altijd even bellen hoor", mijn reactie toen "huh waarom zou ik bellen?". Wist niet dat moeders dit wel eens doen om te vragen hoe het gaat, haha... Nu beide mannetjes op kdv, leidsters zijn super lief, sfeer heel goed en kindjes vermaken zich super. Dus nog steeds geen moeite;)

7 jaar geleden

Geen dag moeite gehad, vond het ergens ook heel erg fijn. Ze leren spelen met andere kinderen in een andere situatie met niet mama of papa die erbij is (en het toch net iets makkelijker opneemt voor hun eigen kindje) Waar ik het moeilijk mee had is toen we weg gingen bij de gastouder, toch wel traantjes gelaten hoor... Was zo vertrouwd en de kinderen vonden het er zo fijn

7 jaar geleden

Oh wat stoer dat je zo makkelijk bent...daar ben I stiekem wel een beetje jaloers op. Ik had juit heel veel moeite om ze achter te laten. Heb uiteindelijk ouderschapsverlof op kunnen nemen en hoefde onze dochter maar 1x per week naar oma. Inmiddels is ze 13 maanden en merk ik dat het wel makkelijker wordt.