Snap
  • Baby

Eerste hapjes en nieuwe geluidjes

Wat is het leuk om al die kleine maar eigenlijk oh zo grote ontwikkelingsstapjes van mijn kleine man te zien.

Nino is nu alweer ruim 3 maanden oud en groeit als kool, bij het laatste bezoek bij het consultatiebureau was hij alweer 6,6 kilo en +-62 cm lang. Langzamerhand geef ik hem af en toe al kleine dingetjes om te proeven. Niet om al echt te eten want dat kunnen zijn darmen natuurlijk nog niet aan maar een heel klein beetje banaan en een klein lepeltje perenpuree kan denk ik geen kwaad. Nino vond het zeer interessant en likte/sabbelde het met de nodige slijmproductie op. Zo schattig om te zien en wat een leuke nieuwe fase weer van ontdekken en uitproberen.

Ook met zijn stem blijft nieuwe dingen ontdekken. Zo heeft hij nu een nieuw geluidje wat hij wel 30 x achter elkaar kan maken. De eerste keer dat ik het 'Uhw, uhw, uhw' door de babyphone hoorde vroeg ik me wel af wat er aan de hand was maar nu doet hij het ook door de hele dag heen, tegen ons, tegen zijn knuffel aap of gewoon tegen, tja wie zal het zeggen.

Verder ziet hij dingen steeds beter en begint hij ook interesse te tonen voor zijn speelgoed. Erg schattig hoe hij tegen zijn rammelaap aan praat of met zijn muzikale rups van lamaze "speelt" (zeg maar beter knijpt en sabbelt).

Maar het aller leukste is wel dat zijn lach steeds duidelijker wordt. Soms begint hij te kirren of te schateren en dan smelt mijn moeder hart wel een beetje.

9 jaar geleden

Aah zo herkenbaar heerlijk gevoel geeft het, lekker genieten, mijn geheugen staat regelmatig vol van filmpjes en fotos. Mijn meis is vandaag 4 maand ook begonnen met eerste smaak, ff gefilmd, heeeeerlijk vond ze het, en de lepel wil ze ook wel zelf vastpakken :-)

9 jaar geleden

Wat liefff. Zoveel mogelijk filmen zou ik zeggen, is leuk om later terug te zien