Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Eerste hapje - deel 1

Mijn zoontje van 4 maanden krijgt zijn eerste groentehapje......

Mijn zoontje is 4 maanden en vandaag heeft hij voor het eerst een hapje groente op. Nou ja, geproefd dan.

Ik heb lang getwijfeld wanneer en wat ik voor groente zou geven. Één ding wist ik zeker, het moest wel vers gemaakt zijn en dus niet uit een potje komen. Dit is overigens geen verwijt naar moeders die wel voor potjes kiezen, mocht dat zo overkomen. Ik heb het geluk veel groentes uit eigen tuin te hebben (ingevroren).

Voor moeders die ook willen beginnen met eigen gemaakte groentehapjes, heb ik nog een tip. Ik heb al verschillende smaakjes ingevroren in ijsklontbakjes. Ideaal! Je haalt 1 ijsklontje groente uit en je hebt meer dan genoeg voor de eerste keer. Daarna kun je naar behoefte meerdere klontjes uithalen of meerdere smaakjes met elkaar mengen.

Na lang wikken en wegen, zijn we begonnen met pompoen. Waarom pompoen? Het is biologisch geteelde pompoen uit eigen tuin. Niet zo bekend als eerste babyhapje, maar helemaal van dit seizoen en simpel klaar te maken, namelijk zo'n 20 minuten gestoomd en daarna in de blender.

Mijn man en ik zaten natuurlijk klaar met de camera om de ons beloofde vieze bekken ban onze zoon vast te leggen. Het meeste duwde hij met zijn tong weer naar buiten, maar hij leek het eerder vreemd dan vies te vinden. Nou is pompoen van nature zacht en zoet van smaak, dus wie weet krijgen we de vieze bekken bij een ander smaakje toch nog te zien. Maar morgen eerst nogmaals een hapje pompoen proeven.

Wordt vervolgd.....

10 jaar geleden

op naar de volgende hapjes :)

10 jaar geleden

Leuk is dat, he! Mijn kinderen zijn 4 en 7, maar ik kan het me nog herinneren..

10 jaar geleden

Nee nog geen fruithapje gegeven. Bewust gekozen voor groente omdat het zachter (minder zuur) is dan fruit.

10 jaar geleden

had je al wel eerder fruithapje gegeven of ben je echt begonnen met groente?(kan beide hoor) Pompoen is denk ik juist een supergoede, zoals je zegt echt voor dit seizoen maar juist heel zacht en zoetig van smaak wat voor babys ideaal is!