{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste bezoek aan het consultatiebureau

Het is alweer twee dagen geleden dat we voor het 'eerste' bezoek bij het consultatiebureau werden verwacht.

Afbeelding blog 'Eerste bezoek aan het consultatiebureau'

Het is alweer twee dagen geleden dat we voor het 'eerste' bezoek bij het consultatiebureau werden verwacht. Eerste keer tussen aanhalingstekens aangezien we voor de gehoortest er ook heen moesten en de wijkverpleegkundige tijdens het huisbezoek duidelijk had gemaakt dat ze geen behoefte hadden aan ouders die iedere week langs kwamen tijdens het inloopspreekuur om hun kind te wegen, maar een maand wachten tot het eerste bezoek te lang was dus we wel een keer 'moesten' langskomen. Als brave ouders hebben we dat natuurlijk gedaan, en we waren natuurlijk ook nieuwsgierig of ze goed groeide.

Mijn man was deze beide keren vrij en vond het zelf niet meer dan logisch om dan ook mee te gaan. Tijdens het inloopspreekuur was hij dan ook de enige man, niet dat hij dat erg vindt. Dit keer was hij helaas ingeroosterd. Mijn moeder vond dit helemaal niet erg en ging graag met haar kleinkind mee om ook wat foto's te maken.

We waren netjes op tijd aanwezig zodat we Anna-Sophia rustig konden wegen en meten voor de afspraak. We hebben zelf nog even gekletst met de assistente over hoe het is om (klein)kinderen te hebben etc. Precies om elf uur ging de deur van de arts open en werden we naar binnen geroepen. We mochten plaatsnemen op de stoelen en vanachter de computer stelde ze een paar algemene vragen over de bevalling en kraamweek. Met name of we bij de huisarts of andere arts waren geweest en of er bijzonderheden waren. Anna-Sophia doet het heel goed; borstvoeding gaat goed, ze slaapt veel, huilt niet veel en is lekker allert als ze wakker is en lacht dan heel graag. Echter is ze wel geboren met een rode vlek op haar borst waarvan zowel  de verloskundige die de bevalling deed als de wijkverpleegkundige die we tijdens het huisbezoek en inloopspreekuur hadden gezien geen uitsluitsel durfden te geven. het was namelijk geen karakteristieke geboortevlek in de categorie wijnvlek, ooievaarsbeet of aardbeienvlek. Dus hoopten we daar vandaag meer over te horen, aangezien de vlek van lichtrood (dat je het niet eens terugziet op de eerste foto's) tot felrood en bobbelig was geworden.

Eerst kwamen echter de medische 'testjes' waarbij ogen, mond, reflexen en heupen werden gecontroleerd. Was wel even schrikken toen ze zonder wat te zeggen haar beetpakte bij haar handjes en omhoog trok met haar hoofd in haar nek. Toen ik dat aangaf kreeg ik te horen dat het hoofdje goed vastzit maar je dit thuis niet moet proberen (zou niet durven). Gelukkig was alles goed en ze bleef zelfs heel lang op haar buik liggen met geheven hoofd. Thuis doet ze dat wel op bed of als ze bij ons op de borst ligt, maar op het aankleedkussen gaat ze huilen.

Na deze testjes kregen we te horen dat de vlek op haar buik een aardbeienvlek oftewel een hemangioom is (clustering van bloedvaatjes die als het goed is tussen de 5 maanden en 7 jaar vanzelf weer verdwijnt). Niets om ons zorgen over te maken, want het was alleen maar een klein schoonheidsfoutje. Niet echt fijn om te horen als je baby verder helemaal 'perfect' is. Sterker nog in mijn ogen het is meer iets medisch dan dat het met schoonheid te maken heeft.  We kregen een verwijzing voor de huisarts en daarna eventueel dermatoloog of zelfs naar het Sophia Kinderziekenhuis die hier een speciaal inloopspreekuur voor hebben, omdat de vlek toch groter is dan normaal en ze normaal op het gezicht zitten. Zo sprak ze zichzelf een paar keer tegen zodat ik geen idee had of ik me nou zorgen moet maken of niet. Gelukkig hebben we een fijne huisarts dus verwacht ik duidelijkheid als we daar langs mogen komen. Na nog een paar vragen over wanneer te beginnen met borstvoeding uit een flesje te geven en wanneer voor het eerst zwemmen was het bezoek afgelopen.

Na afloop bleek dat de moeder die voor ons kwam gevraagd heeft om de volgende keer naar een ander consultatiebureau te mogen en vrienden van ons zijn na een bezoek aan haar ook overgestapt op een ander consultatiebureau. Gelukkig dus niet de enige die vind dat ze af en toe bijzondere uitspraken doet. Nu ben ik wel nieuwsgierig naar jullie ervaringen bij het consultatiebureau.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je