{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eenzijdig advies

Afbeelding blog 'Eenzijdig advies' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik 19 jaar oud was zat ik tegenover de plastisch chirurg voor de laatste intake van mijn borstverkleining. De vraag die gesteld werd ging over behouden van de melkklieren of niet. Ik had op mijn 19e helemaal niets met baby's, in mijn kinderjaren trouwens ook niets met poppen en in mijn planning voor de jaren daarna kwamen baby's ook niet voor. Dus mijn antwoord toen was een kordaat 'nee hoor', die heb ik niet nodig. Wat inhoudt dat na de operatie borstvoeding uitgesloten zou zijn, want mijn tepels hebben een paar uurtjes op sterk water gestaan alvorens ze weer aan mijn lijf werden vastgeplakt.

20 jaar na die operatie bleek ik zwanger. Ondanks dat mijn keuze voor flesvoeding eigenlijk niets te maken had met het feit dat het voor mij fysiek onmogelijk was, bleek die operatie gelukkig wel een excuus of uitvlucht voor  belerende adviezen, overtuigende gesprekken en ongewenste vragen van deze en geen.

Laat ik het zo zeggen, ik heb 'ze' tijdens mijn zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte van mijn zoontje de "bortvoedinggestapo" genoemd. En ik begrijp het niet, die hetze. Beide hebben voors en tegens, en met flesvoeding zijn miljoenen kinderen groot geworden. Waarom dan die hetze?

Gelukkig had ik een fijne verloskundige, die er slechts 1 vraag aan gewijd heeft. Flesvoeding of borstvoeding? Kruisje gezet en er wordt niet meer over gesproken.

Maar dan .. de intake met de kraamhulporganisatie, daar komt die preek.

Het internet, je zoekt informatie of wil je inlezen .. duizenden, wat zeg ik miljoenen pagina's over borstvoeding. Ik heb Google echt op zijn kant gezet om info te vinden over flesvoeding, en dan bedoel ik zinnige info of een vergelijkingstabel van de voors en tegens van zowel fles- als borstvoeding.

Na de bevalling kwam mijn zoontje een paar dagen op de afdeling neonatologie te liggen .. hoppa daar was die weer, nu de preek van de kinderarts.

Je loopt over de 9 maanden beurs .. knusse afgezonderde hoekjes voor kindjes die gevoed moeten worden, let wel met de borst! Voor een flesje moet je maar in de drukke restauratie zitten .. en "oooooh nee, geef je de fles" was de reactie van de dames op die stand.

Wildvreemde mensen .. ach zo klein, en dan de fles? Goh zeggen en de wenkbrauwen optrekken. Wat is dat toch?

Want uitgezocht en al, en toegegeven door arts en verloskundige. Flesvoeding is helemaal zo slecht nog niet en heeft legio voordelen. Voor mij, voor mijn vriend en voor mijn zoontje ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je