{{ message.message }}
{{ button.text }}

een ziek klein meisje

Ilse is voor het eerst echt verkouden en niet fit. Gister had ik er al wat over geschreven in mijn blog vandaag meer.

Afbeelding blog 'een ziek klein meisje' Achtergrond blur afbeelding

Vanmorgen kwart over acht schrok ik wakker van een berichtje op mijn telefoon. oeps, vergeten men wekker te zetten.. NU zou men oppas kindje komen, ik zag een whats-apje staan van zijn mama. Hij is ziek en kont dus niet. Oef, aan de ene kant fijn heb ik me toch niet verslapen. Aan de andere kant niet want mis weer een dag inkomen. Maar dat is weer een ander verhaal. 

Het was nog stil in huis. Te stil. Ik durfde men bed niet uit om naar de kamer van Ilse te lopen. Ik had haar voor het laatst vannacht rond vier uur ergens getroost, helemaal overstuur was ze. Nog even haar temperatuur gemeten. Geen verhoging of iets. Maar goed koorts heeft ze nog nooit gehad, alleen een halve graad verhoging, en dat was het dan ook wel. 

Ik was blij dat mijn vriend naar haar kamer liep. Aandachtig luisterde ik naar hem. Hij riep haar Ilse, Ilse wordt je wakker. Ik hoorde haar niet. een gevoel bekruipt me. Nog een keer hoor ik hem zeggen hé meisje wordt je wakker. En ja ik hoor haar, oef wat was ik even bang. men vriend bracht haar naar ons bed en legde haar tussen ons in even lekker kroelen :). Heerlijk vind ik dit altijd, ze blijft normaal niet echt rustig liggen, maar vanmorgen wel. even lekker bij papa en mama. Ik kon merken dat ze moe was. Na even rustig gelegen te hebben was het tijd om er uit te gaan. Ik ben met haar naar beneden gegaan om pap te gaan eten en vriendlief is zich gaan aankleden. Ze was lekker vrolijk en papa, mama en nog meer onverstaanbare woorden een verhaal aan het vertellen. Na de pap zijn we ons gaan aankleden, hebben papa uit gezwaaid die naar zijn werk ging en ja hoor daar kwam een hand kus, waar papa al lang op aan het oefenen was met haar :). 

Ilse was best vrolijk vanmorgen fruit eten ging super en was snel op. Maar toen de middag naderde werd ze steeds hangeriger en huilde klagend. de boterham was na een half al klaar. schoof haar bord weg, als ik dit opnieuw aanbood werd het of aan de kat gevoerd (kleine Shadow weet waar die moet wezen voor een lekker hapje.... bij de stoel van Ilse) of het bord ging op zijn kop. drinken was 3 slokjes en werd weg geduwd. Dus dan maar hup naar bed. Ze was op wat hoesten na gelijk stil.

pjama .jpg

na de middag tuk kwam ze uit bed met al wat rode oogjes van moeheid, dit terwijl ze toch echt twee en een half uur had geslapen.  wel lekker aan het zingen tijdens het koekje en goed gedronken. Hondje lekker even uitgelaten en mevrouw was vrolijk aan het zingen. wel af en toe even hoesten. Rond een uur of vijf was het gebeurd, Ilse storten in. Huilen en alleen maar bij me willen zijn. dus maar even lekker samen op de bank geknuffeld en tv gekeken: babytv engelse versie, vind ze heel erg leuk. en ze leert gelijk een 2de taal (tenminste dat hoop ik dan maar hihi). 

op de bank.jpg

Het eten ging er snel in, en drinken ook gelukkig, daarna lekker in bad geweest. heb wat eucalyptus bad olie in de wasbak gedaan en warm water in laten lopen. Zelf is zij even lekker in het grote bad gegaan. Normaal smeer ik haar met bedtime olie in na het badje dit keer alleen haar armen, schouders, onderrug, buik en benen gedaan en de rest met LUUF en onder der voetjes met een kleine voet massage (in de hoop der luchtweg wat vrijer te maken) ingesmeerd. 

img08.jpg

Het is zo sneu om te zien als ze hoest je ziet gewoon dat het pijn doet. Ik ben benieuwd hoe het  vannacht zal gaan. Ik twijfel nog even of ik morgen wel naar de muziek les ga of niet. Aan de ene kant was ze goed te pas vandaag,  maar aan de andere kant is ze best moe. Zo lastig dit wat zouden jullie doen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je