{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een tweede, zoveel zwaarder?!

Ik hoor het me nog zeggen, een tweede zo druk?.. Nee joh, dat zal wel meevallen!!!

Afbeelding blog 'Een tweede, zoveel zwaarder?!'

Morgen is ons tweede zoontje 3 weekjes oud. Ik durf best te zeggen dat de eerste weken zwaar waren.

De eerste is nu 3 jaar en bijna 5 maanden, je hebt er bijna 'geen kind aan' om het maar ff zo te zeggen. De middagslaapjes zijn zo goed als niet meer nodig en hij gedraagt zich als een echte 'voorbeeldige' grote broer; Hij gooit de vieze luiers weg, zet de muziekmobiel aan als de kleine ligt te huilen in de box en vraagt iedere morgen als hij zelf wakker wordt of de baby ook de oogjes open heeft.

Toen de baby werd geboren, had de oudste een flinke verkoudheid te pakken. Echt zo ene met groene snotneuzen, flink hoesten en continu niezen. Ik heb hem beste vaak moeten corrigeren om aub niet boven de baby te hoesten en om goed de handen te wassen na het niezen etc. Ik zag namelijk de bui al hangen :'( 

Maar iedereen zei: "dat hou je toch niet tegen, en daarbij baby's worden de eerste 6 weken nooit ziek". Nou dat heb ik afgelopen week geweten.

De baby is zo erg verkouden geweest dat hij zelfs een bloedneus heeft gehad, je schrikt je een ongeluk als moeder zijnde. Geef trots borstvoeding en ook dat hebben mijn borsten moeten ontgelden afgelopen week. Hij wilde super veel en vaak aan de borst. En daar kwam nu ook nog net die hitte golf om de hoek kijken. Jemig wat was het warm en benauwd. Mijn man had extra de eerste weken geen vakantie genomen, omdat ik stellig zei: "neem vakantie als de eerste weken voorbij zijn". Daar heb ik achteraf gezien spijt van. De drukte bij hem op het werk was afgelopen weken ook toegenomen, waardoor hij vaker overuren heeft moeten werken en hierdoor pas laat thuis was. Waardoor het huishouden, boodschappen doen, koken, Kids verzorgen grotendeels op mij terecht kwamen. En toen bedacht ik mij de opmerkingen die velen zeggen: Een tweede is echt een stuk zwaarder hoor! Waarop ik altijd dacht, pffff dat zal best maar dat is een kwestie van organiseren! 

Nu denk ik vaker aan die opmerking terug. Zo naïef als ik toen was, zoveel ervaring heb ik nu al in 3 weken opgedaan! 

Maar eerlijk is eerlijk.. ik geniet toch echt wel van mijn 2 gezonde mannen. Want kinderen krijgen en hebben is gewoon pure RIJKDOM. Dat is iets wat ik mij iedere dag besef. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je