{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een niet door-slapertje

Noa wordt regelmatig huilend wakker. Elke nacht is onvoorspelbaar. Mama is een beetje op.

Afbeelding blog 'Een niet door-slapertje'

Noa is een ondernemend lachebekkie die altijd meer wil dan ze kan. Ze is nu 6 maanden en probeert al tijgerend haar doel (lees grote zus Juna en haar speelgoed) te bereiken. 

Overdag slaapt Noa goed en rustig. Meestal van 10.00-12.00 en later nog eens 1 a 2 uur. Sinds een maand lukt het eindelijk om de dame rond 20.00 in bed te krijgen. Dit was eerder pas rond 23.00. De nachten zijn alleen vermoeiend. Qua slaapuren komt Noa niet tekort maar paps en mams hebben het steeds zwaarder met de gebroken nachten.  

Ten eerste wordt Noa elke nacht minimaal 1 en meestal 2 keer wakker. Heel soms werkt een speentje, maar meestal is het direct huilen. Ik maak zo snel mogelijk een flesje terwijl mijn man staat te wiebelen om haar stil te houden. Als Juna namelijk ook nog eens wakker wordt dan wordt het helemaal drama. De fles is de enige manier om Noa rustig te krijgen. Soms drinkt ze 60cc, soms 120cc, elke keer anders. 

Dat is het tweede punt. Het is elke nacht anders. Overdag gaat alles op redelijk vaste tijden. Noa krijgt best veel rust. Ik probeer op prikkels te letten. Genoeg eten, drinken, enzovoort. En toch is elke nacht onvoorspelbaar. De tijden en hoe vaak Noa wakker wordt, zijn niet te voorspellen. En dat breekt me op.....

Noa is ons tweede kindje, maar het is net alsof ik soms weer voor het eerst moeder ben. Iedereen zegt dat de tweede makkelijker is omdat je alles al weet. Dat is grotendeels zo. We genieten ook echt wel van onze dame, maar ik begrijp gewoon niet wat ik nog kan doen om te zorgen dat ze 's nachts niet zo onrustig is. Ik probeer het los te laten. Het komt vanzelf goed. Maar vandaag ben ik even verdrietig en op. 

Wie o wie heeft er tips om ons kleine meisje door te laten slapen en herkent zich in mijn verhaal?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je