{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een mogelijke koemelkallergie

Afbeelding blog 'Een mogelijke koemelkallergie '

Al langer had ik het idee dat er iets niet helemaal goed ging met David. Hij had veel last van krampen, spuugde veel, had veel last van slijm, is al sinds dag 1 verkouden en na het drinken huilde hij ook altijd. Ook komt hij de afgelopen maand ineens niet genoeg aan. 

Ik ben een maand geleden naar de huisarts geweest en die zei dat ik het nog maar even moest afwachten en als hij last bleef houden en minder ging aankomen ik moest gaan kijken of het misschien koemelkallergie is.

Afgelopen week was ik bij de osteopaat en die zei dat de klachten die David heeft wel echt symptomen kunnen zijn van koemelkallergie. Zeker ook omdat het aankomen verslechterd (volgens de WHO-curve, die van het consultatiebureau loopt wel nog redelijk) is het wel belangrijk om er iets mee te doen. De osteopaat en ook de huisarts zeiden dat ik zou kunnen testen of het een koemelkallergie is door 4 weken lang een koemelkvrijdieet te volgen en het daarna weer te eten. Daar ben ik afgelopen week direct mee begonnen.

Ik vind het dieet volgen geen probleem, maar ik vind het nog wel een beetje een gepuzzel. Ik had werkelijk geen idee dat er in zoveel producten koemelk zit. Het is echt continu uitzoeken of je een product wel of niet mag eten. Dat je kaas en melk dan niet mag snapt iedereen wel, maar zelfs in een heleboel vleeswaren zit melk. Dat wist ik echt niet. 

Koemelk missen doe ik niet echt. Ik heb voordat ik zwanger raakte een tijd lang plantaardig gegeten, dus geen melkproducten gebruiken vind ik niet lastig. Er zijn zoveel alternatieven die lekker zijn dat zonder melk leven echt niet lastig is.

Ik volg ook veel liever een dieet, dan dat David over zou moeten op koemelkvrije kunstvoeding. Misschien dat het voor mij de overstap terug naar een plantaardig dieet ook makkelijker zal maken, want daar zit ik nog steeds over na te denken. Ik voelde me veel fijner en lekkerder in mijn vel toen ik geen dierlijke producten at. 

Ik ben nu een paar dagen bezig met het dieet en ik merk al wel wat verschil bij David. De krampjes verminderen, het slijm vermindert ook en na het drinken is het huilen ook minder. Ik heb geen idee of dat daadwerkelijk kan zo snel, maar ik word er blij van. Ik heb een zoontje die nu een stuk lekkerder in zijn vel zit dan de afgelopen maand. Ik ben benieuwd hoe het de komende weken gaat verlopen en of het groeilijntje van David eindelijk weer goed gaat stijgen en hij geen last meer heeft van al zijn klachten. Ik houd jullie op de hoogte!Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je