{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een klein paradijsje

Het vervolg van 'work in progress: een klein paradijsje'. Haar eerste kamertje is een feit!

Afbeelding blog 'Een klein paradijsje ' Achtergrond blur afbeelding

Begin december schreef ik een blog over de eerste stappen voor het babykamertje van ons aankomende meisje. Met ontzettend veel plezier heb ik destijds alles verzameld en uitgezocht wat mij relevant leek om het kamertje te laten realiseren. Wat begon met een leeg moodboard is geëindigd met 'a little paradise filled with love'. 

Moodboard 
Moodboard_1450614591.jpg

De laatste anderhalve week is er door de nodige mensen en mijzelf hard gewerkt aan het resultaat. Vorige week vrijdag was de finale dag dat alle betrokken partijen hun klus of product afleverden. De bouwvakkers van Thomas Afbouwbedrijf zwaaiden nog net gedag en daar reed de bus van Studio Fien voor. Stiekem vond ik dit toch wel het meest spannende deel van alles. Immers meubels op maat, conform gegeven wensen, blijft spannend want het resultaat zie je pas als het er daadwerkelijk staat. Nu had Fientje me een kleine sneak preview gegeven maar een ledikant in de bouwplaats oogt net even anders ;-). 

Net wanneer ik naar het hek wil lopen zie ik dat de bus van Studio Fien weer door rijdt. Wat krijgen we nu? Snel met Fientje gebeld. De mannen blijken het moeilijk te kunnen vinden. Maar... Ze stonden er toch echt. Nog 5 minuten rondjes rijden en ze zijn er weer: 'Wat woont u prachtig maar het is wel lastig vinden'. Twee allerhartelijkste jonge mannen die naar hun zeggen behoorlijk veel spullen bij zich hebben voor het babykamertje. 
Na een kop koffie begint het uitladen, heen en weer geloop, passen en meten, overleggen, getimmer en geboor. Wijselijk en bewust blijf ik benden. Wijselijk zodat ik boven niet de boel ondersteboven loop of onnodig oponthoud veroorzaak en bewust omdat ik het resultaat pas wil zien als de ledikant en commode in elkaar én op de juiste plek staan. 

Het geheel... ik ben er zo benieuwd naar...

Na flink wat getimmer en geboor word ik na enige tijd vriendelijk verzocht naar boven te komen. De mannen zijn zo goed als klaar. Met een dosis spanning alsof ik Sinterklaas voor het eerst ga ontmoeten, ga ik naar boven. Elke stap maakt mij dichterbij het resultaat. Ik ga naar binnen en val volledig stil. De ledikant en commode zijn betoverend mooi geworden; stoer en liefelijk. Exact de vertaling van hoe ik het aan Studio Fien had gebrieft. Ik bedwing mijn emoties. Die wil ik voor mij, mijn lief en ons kleintje in de buik alleen als straks de kamer helemaal af is. Wel praat ik honderduit over hoe prachtig ik het wel niet geworden vind.

Ledikant 
IMG_5098_1450618108.jpg

Commode
IMG_5099_1450618165.JPG

Nadat ik de mannen van Studio Fien heb uitgezwaaid bel ik met Fientje. Ik bedank haar vanuit de grond van mijn hart, zeg hoe geweldig ik het vind en laat mijn emoties een paar traantjes vullen in de hoeken van mijn ogen. Ze had al gehoopt dat ik zo enthousiast zou zijn, zijzelf vindt het een van de mooiste kamertjes die ze ooit heeft mogen maken. We spreken af dat ze snel langs komt om foto's te maken en samen te lunchen. 
Hierna is het tijd, de hoogste tijd, om de kamer te gaan stylen. Ik heb het al helemaal in mijn hoofd. Alle spullen zijn er, op een sta- en nachtlamp na, dus het is een kwestie van vullen. Alle spullen incl. kleding gesorteerd op maat en kleur haal ik van het kantoor naar de overloop van de eerste verdieping, stal het uit en ga er temidden van zitten. Wat is dit een ongelofelijk feestje! 

Vlot ga ik van start. De schommelstoel precies daar in de hoek, het schapenvacht er nonchalant ingelegd. De houten ladder naast de commode en behangen met drie babypakjes. Alle gevouwen kleding op de legplanken en alle pakjes hangend op de roede. Koeka aankleedhoes over het kussen en op de commode. Luiers en billendoekjes, hydrofiele doeken, thermometer, beddengoed, zacht borsteltje, manicure setje, billenzalf en speentjes. Alles krijgt een plekje in de commode. 

Als mijn lief thuis komt valt ook hij stil en wilt gelijk de dromenvanger en hardboard platen ophangen. Want nee ik en spijkers, hamers, boren enz. zijn geen succes samen. Bovendien zo me die dikke buik ga ik geen enkel risico opzoeken. A fine, binnen 5 minuten hangen de dromenvanger en hardboard platen boven respectievelijk het ledikant en de commode. 

De dagen erna, tot vandaag aan toe, ben ik elke dag even in haar kamertje te vinden. Ik noem het een klein paradijsje. Zacht op het kleed met mijn rug tegen de verwarming aan of al schommelend in de schommelstoel wrijf ik over mijn buik, krijg contact met ons wondertje en droom ik weg...

Het kleine paradijsje is een feit. Haar eerste kamertje staat klaar. 

Nog 6 weken...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je