Snap
  • Baby

Een helmpje bij de baby is niet zielig

Mijn zoontje Ryan is nu 7 maanden, maar toen hij 4 maanden was is er een afplatting aan zijn hoofdje geconstateerd. Ondanks dat we hem telkens afwisselend naar links en naar rechts lieten kijken als we hem neerlegde, wilde hij zelf alleen maar naar rechts kijken. Hoe we het ook stimuleerden, rechts bleef favoriet. We kregen fysiotherapie met hem en allemaal tips en trucs om hem maar naar links te laten kijken. Helaas hielp het allemaal helemaal niks, behalve flinke huilpartijen als hij naar links moest kijken bij de fysiotherapeut.

Na 2 maanden werden we doorverwezen naar het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor redressiehelm therapie. Vreselijk vond ik het, maar als het moest dan moest het. We mochten zelf besluiten om het wel of niet te doen en we besloten om het te proberen na veel wikken en wegen. We hebben afgesproken dat als er binnen 2 maanden geen resultaat te zien is  of als hij er last van heeft  dat we er mee zouden stoppen.

Helaas stuitte onze beslissing  om daar voor te kiezen, bij opa & oma tegen de borst. Alles werd uit de kast getrokken om ons vooral alle nadelen te vertellen en te zeggen dat het in de familie zat een plat achterhoofd. (klopt een beetje, want mijn man heeft ook een redelijk plat achterhoofd net als zijn vader)

Toch hebben we doorgezet en heeft Ryan nu sinds anderhalve maand een helmpje. Bij het aanmeten van het helmpje heb ik expres oma meegenomen om haar te laten overtuigen door  de specialist van het aanmeet bedrijf en al haar protesten verdwenen uiteindelijk , behalve dan dat ze het zielig bleef vinden.

Nu anderhalve maand verder hebben we weer een meting gehad en waar hij eerst ver buiten de norm viel....zit hij nu in de norm  en is zijn afplatting een heel end verdwenen! Zijn ontwikkeling gaat gewoon volgens het gemiddelde en ondertussen kan hij ook naar links kijken. Nog even een paar maandjes doorzetten en Ryan heeft net zo'n mooi rond bolletje als zijn zusje....en daar doe je het toch voor.

Heel veel reacties krijg je niet van buitenstaanders op zijn helmpje, want de meeste hebben het wel eens gezien. Al moest ik van de week wel lachen...een oudere mevrouw keek naar hem in de maxi-cosi terwijl ik bij de kassa stond te wachten en zei: goh, dat is slim zo tegen de kou hem een skihelm op te zetten. Ik moest er zo om lachen en heb die mevrouw uitgelegd waarom hij die helm op heeft en dat hij inderdaad geen koude oren op deze manier krijgt! Ze moest er zelf ook om lachen toen ik het haar vertelde. Wat dat betreft hebben we het seizoen wel mee.

Last heeft hij helemaal niet van zijn helmpje, hij vind het eerder makkelijk dan lastig, want z'n hoofd stoten als hij door de kamer rolt/tijgert doet hem geen zeer :) En vrolijk blijft hij er ook bij zoals je ziet op de foto.

En opa & oma zijn nu helemaal overtuigd nu ze de meting resultaten hebben gezien en zien dat het nu echt rond aan het worden is. Voor iedereen die twijfelt: ik zeg doen! Want wat heb je te verliezen...

11 jaar geleden

Heel goed advies en super dat jullie toch voor een helmpje hebben gekozen. Mijn zoontje heeft ook 9maand lang een redressiehelmpje gedragen tot z'n 2e verjaardag ivm afvlakking van zijn achterhoofd, ondanks dat hij geen voorkeursligging had en we van alles hadden geprobeerd om dit te voorkomen, Caspar heeft nou een mooi rond koppie en ik ben super blij dat we destijds ook de stap hebben genomen. Daarbij is de winterperiode wel gunstig en zweet z'n helmpje niet zo erg als bij 25graden in de Zomer. Je zult bij iedere meting wat meer resultaat zien en voor je het weet mag hij alweer af. Heel veel succes en we zien de foto's wel verschijnen op het blog.

11 jaar geleden

Idd goed dat je het toch hebt gedaan.

11 jaar geleden

Goed advies.. geen ervaring van thuis, maar volledig met Daphne eens! Als je er nu niet voor kiest kan je het nooit meer terugdraaien... een rond koppie is toch veel mooier (niet dat het kind er meer of minder waard van wordt). Goed dat jullie er ondanks het tegengas gewoon voor zijn gegaan, fijn ook dat opa en oma nu toch ook overtuigd zijn.

11 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk. Mijn nichtje heeft ook een helmpje gehad en daar heeft ze absoluut geen trauma aan over gehouden en het resultaat is super!