{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een exclusief interview met powervrouw Miljuschka en maak kans op haar foodbook!

Lees alles over haar leven met kids & food!

Afbeelding blog 'Een exclusief interview met powervrouw Miljuschka en maak kans op haar foodbook!'

Miljuschka Witzenhausen is presentatrice, model, schrijfster en kookt erg graag. Ze heeft 2 kinderen van 5 en 8 jaar. In dit interview vertelt ze meer over hoe zij het vindt om moeder te zijn.

Hoe combineer je het schrijven van je boeken naast je drukke leven met je kids?

Het opvoeden gaat meer op mijn gevoel. Ik navigeer op mijn onderbuikgevoel. Er is geen right of wrong way met opvoeden. Je moet proberen het gesprek open te houden met je kids. Door middel van vertrouwen weet ik wat er in hun koppies omgaat. Op die manier kan ik de koers een beetje voor hun uitzetten.

Heb je voor je kindjes altijd gezond / goed gekookt?

Ja natuurlijk, we eten wel gezond, maar het moet vooral lekker zijn. We eten ook aardappelpuree met roomboter. Ik ga ze niet alleen aan de gezonde maaltijden zetten. Plus er is altijd een toetje.

Afbeelding blog 'Een exclusief interview met powervrouw Miljuschka en maak kans op haar foodbook!'

Wat vinden jouw kids het lekkerste recept?

Dat is een goede, het ligt eraan hoe ze zich voelen. Ze vinden gebakken aardappeltjes uit de oven heel erg lekker, maar ook tongetjes of kip. Ze zijn alleen niet zo’n fan van rood vlees.

Heb je tips voor lastige etertjes?

Maak er absoluut geen machtsstrijd van. Op die manier wordt het alleen maar moeilijker.

Ik zet rond 16.00 uur allemaal grote schalen gesneden rauwkost en fruit klaar. Als ze dan langslopen in de woonkamer pakken ze een stukje. Als ze bij het avondeten iets dan niet willen eten, vind ik dat niet zo heel erg, omdat ze al die rauwkost al naar binnen hebben gewerkt. 

Afbeelding blog 'Een exclusief interview met powervrouw Miljuschka en maak kans op haar foodbook!'

Wat is je grootste geheim?

Als moeder zijnde is denk ik grootste geheim dat mijn kinderen denken dat ik gek ben. Bijvoorbeeld op het moment dat zij ruzie hebben, roep ik ineens heel hard “IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE”. Dat ze gewoon denken “She is crazy”.

Hoe ben je op de namen gekomen van je kinderen?

In onze familie zitten veel kunstenaars. En we zijn echte Amsterdammers. Toen we dus kwamen bij Rembrandt, dachten we “Dit is precies wie we zijn”. En Felina hebben we bedacht, omdat dat het vriendinnetje is van Bambi.

Wat is jouw gouden tip voor mama’s?

Wees niet te streng voor jezelf, probeer het altijd een beetje opnieuw te bekijken. Neem vooral je tijd om contact te maken met je kind. Ik was de eerste 4 jaar thuis, zo heb ik ze echt goed kunnen leren kennen. Ik ben nu minder thuis, maar toch voelt het alsof ik een soort basis heb gelegd. 

Afbeelding blog 'Een exclusief interview met powervrouw Miljuschka en maak kans op haar foodbook!'

WINACTIE

Wij mogen samen met Miljuschka en A.W. Bruna Uitgevers het boek 'Miljuschka’s Street Food Vietnam' weggeven. Een heerlijk foodboek! Geef hieronder aan wat je het allerliefste kookt en wie weet ben jij de winnaar!

** Winnaar wordt 15 februari bekend gemaakt. **

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je