{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een (blue monday) maandag zonder zoogcompressen

Ze heeft mijn laatste 2 zoogcompressen in de wc pot gegooid. Ik pak een maandverband, knip hem op maat en plak 2 stukjes in mijn BH

Afbeelding blog 'Een (blue monday) maandag zonder zoogcompressen'

Benthe is wakker en ik haal haar uit bed om vervolgens te ontdekken dat ze zeiknat is. Voor de derde keer op rij is ze door haar luier heen gelekt en zit die arme schat, slaapzak en bed onder het plas. We gaan samen even douchen en maken ons klaar voor de rest van de dag. Terwijl ik mijn make-up aan het doen ben ligt Tess lekker te slapen en rommelt Benthe wat om mij heen. Als ik klaar ben zie ik tot grote schrik dat ze mijn laatste 2 zoogcompressen (dingen die eruit zien als koffiepads maar dan iets groter en die je in je BH stopt om al het lekkende melk op te vangen) in de wc pot heeft gegooid. Een regelrechte ramp aangezien mijn borsten melk lekken zodra Tess geluid maakt en laat Tess nou net de hele dag snurken van tevredenheid. Ik pak een maandverband, knip deze op maat en stop ze in mijn BH; voor de komende tijd ben ik in ieder geval even gered.

Tussen het voeden, luiers verschonen en Benthe vermaken door zorg ik dat alle was is gewassen en opgevouwen en dat ik hele huis heb stof gezogen. Daarna besluit ik om met de meiden naar de winkel te gaan om een aantal dozen koffiepads in slaan zodat ik in ieder geval niet meer mis grijp. 20 minuten later staan we allemaal met jas aan buiten om vervolgens te gaan. Helaas kom ik er op dat moment achter dat de kinderwagen nog bij Bart in de auto zit en laat die nou net op kantoor zijn. Ik pak de draagzak en ga lopend met Benthe en Tess op pad. Om het mezelf iets gemakkelijker te maken mag Benthe haar eigen kinderwagen en pop mee. Het ritje naar de supermarkt is (alleen) nog geen 10 minuten lopen. Nu ben ik nog geen eens halverwege, draag ik Tess, de kinderwagen en de pop en ben ik al 10 minuten verder. Als klap op de vuurpijl roept Benthe ook de hele tijd poepoep poepoep. Ik ruik bij haar kleine kontje en daar komt een lucht vandaan waar je U tegen zegt. We keren maar weer om en volgen de weg terug naar huis.

Benthe heeft een schone luier en Tess heeft inmiddels honger gekregen. In plaats van YouTube geef ik Benthe limonade, een koekje en een microfoon. Mijn telefoon leg ik naast mij op de bank voor het geval dat. Ik ga rustig met Tess zitten, haal de maandverband uit mijn BH en geef haar mijn borst. Benthe heeft de grootste lol met de microfoon en geeft een showtje weg die ronduit grappig is maar het gevolg is wel dat nu de hele muur en tv onder de limonade zit (hier wordt papa niet vrolijk van). Als dat nog niet genoeg is krijgt Tess ook nog eens een spuitluier, dat betekent dat de stront tot aan haar nek geschoten is (borstvoeding poep). Ik parkeer Benthe veilig op bed met YouTube en leg Tess maar even op het waskussen neer; niet de veiligste optie maar ze kan nog niet omdraaien en bovendien heb ik vanmorgen alle bedden verschoond en echt niet dat ik de lakens opnieuw vies laat worden. Ik vul het badje en was Tess helemaal schoon terwijl Benthe nog rustig YouTube kijkt.

De deurbel gaat en we krijgen onverwacht visite op de koffie. Ik haal opgelucht adem want het huis is schoon, de kinderen zijn gewassen en voor de verandering heb ik zelf niet alle koek opgegeten. Als ik de koffie wil brengen zie ik tot mijn grote schrik dat het stukje maandverband, die ik uit mijn BH had gehaald, vergeten ben terug te plaatsen en dat die nog op de bank zit geplakt. Heel subtiel zet ik de koffie veilig opgeborgen achter de visite neer en haal ik het stukje maandverband met mijn andere hand weg. Ik hoop maar dat ze het niet gezien hebben en vind het zo wel weer mooi geweest voor vandaag. Let’s call it a day!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je