Snap
  • Baby
  • Voeding

Drinkt jouw baby genoeg?

Per leeftijd verschilt het hoeveel een baby drinkt. Moedermelk voedt en lest de dorst. Vanaf 6 maanden heeft een baby ½ liter drinken nodig.

Per leeftijd verschilt het hoeveel een baby drinkt. Moedermelk voedt en lest de dorst. Daarom zal een baby die alleen nog gevoed wordt met moedermelk geen andere vocht nodig hebben. Maar gaat je baby beginnen met het eten van vast voedsel, dan is het belangrijk om een kind extra vocht te laten drinken. Zo kan het zijn dat je baby nog (moeder)melk krijgt en vast voedsel. Als Hoe meer vast voedsel, hoe meer je baby aan vocht nodig heeft. <img src="http://img.mamaplaats.nl/uploads/legacy/2012/12/17084231/thee1.png" alt="" title="thee" width="150"class="alignright size-full wp-image-37374" />Belangrijk: Wanneer je baby zweet of meer vocht gaat verliezen, is het ook nodig om dit aan te vullen met vocht!

<img src="http://img.mamaplaats.nl/uploads/legacy/2012/12/17084231/fruitsapje.png" alt="" title="fruitsapje" width="60"class="alignleft size-full wp-image-37366" />Vanaf 6 maanden heeft een baby ongeveer ½ liter drinken per dag nodig. Dit kan gewoon drinken zijn, moedermelk, opvolgmelk of babythee. En om gezellig met je baby te kunnen theeleuten heeft HiPP babythee. Dit is geheel tandvriendelijk en biologisch. Ook hier zitten geen toegevoegde suikers of smaakstoffen in.

Vanaf de 10e maand heeft een baby vocht nodig bij elke maaltijd. Ook peuters en kleuters hebben veel vocht nodig. Een baby heeft vanaf 1 jaar één liter per dag nodig, en deze hoeveelheid ongeveer tot hun 4e jaar. Het best geschikt hiervoor is mineraal water en verdunde fruit- of groentesappen. Dranken met teveel suikers of calorieën zijn niet geschikt voor kleine kinderen.

HiPP heeft verschillende biologische producten die hier geschikt voor zijn. Voor het binnenkrijgen van de juiste vitamine heeft HiPP fruitsapjes. Zo is er bijvoorbeeld deze dorstlessende fruitsap met appel, banaan en ananas. Hier zitten geen toegevoegde suikers in, bevat weinig ingrediënten en bestaat uit 100% fruit.

Tips: Geef je baby niet te drinken kort voordat je je baby gaat voeden. Dit vermindert de eetlust. In fruit zit ook vocht! Als je kindje niet wil drinken kun je altijd wat fruit geven.

Wil je meer weten over wat een baby nodig heeft? Kijk op www.hipp.nl. Heb jij nog tips? Discusieer ook mee op de Facebook-pagina van HiPP!

11 jaar geleden

Ik zie op de site van hipp dat ze ook koekjes hebben ik ken die nog niet maar denk wel dat ze goed zijn omdat mijn zoontje de babyvoeding van hipp al gebruikt.

11 jaar geleden

Ik koop altijd voor mijn dochtertje Oltraviet maar mijn man zegt dat wij eens wat nieuws moeten proberen

11 jaar geleden

Ik vraag me af of thee wel goed is voor baby's

11 jaar geleden

Persoonlijk vind ik venkelthee erg lekker maar of mijn zoontje dat lekker gaat vinden betwijfel ik