Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • Babyspullen
  • luiers
  • luierverschonen
  • hoeveelluiers

'Drie luiers per dag is genoeg'

De meeste ouders gebruiken vijf tot zes luiers per dag. Wetenschapsmagazine EOS claimt nu dat drie luiers ook voldoende zijn en bovendien voor veel minder afval zorgen.

'Drie luiers per dag is genoeg'

Door maar drie luiers per dag te gebruiken, bespaar je niet alleen veel geld maar ook het milieu. Ons restafval bestaat voor vijf tot acht procent uit luiers. Minder luiers scheelt dus zeker. Maar gaan we het ook echt doen? Dat is natuurlijk de grote vraag. Veel ouders vrezen voor luieruitslag waardoor drie keer per dag een schone luier geven te weinig is. Toch zal het zeker besparen op je kosten. Luiers kosten immers heel veel geld en als je de helft minder gaat gebruiken is dat natuurlijk alleen maar heel fijn meegenomen. Daarnaast wordt er eigenlijk geen onderscheid meer gemaakt in dag- en nachtluiers. Alle luiers worden op zo'n manier gemaakt dat ze eigenlijk prima 12 uur lang de billetjes van je baby drooghouden. Of alle ouders het hier echter mee eens zijn, dan is natuurlijk de vraag.

Bespaar op luiers

Gebruiken jullie meer dan drie luiers per dag? Dan is besparen op je luiers vast heel welkom. Luiers zijn namelijk een behoorlijke kostenpost in het gezin. Bespaar daarom eenvoudig op luiers door je luiers altijd in de aanbieding te kopen. Op deze pagina hebben we alle luiers aanbiedingen en acties voor je verzameld.

Hoeveel luiers gebruikt jouw kind?

Bron: eoswetenschap.eu

7 jaar geleden

Laten ze maar gaan besparen op hun eigen maandverband/tampons. Maximaal drie per dag. Wellicht snappen ze dan opeens dat besparen op hygiene geen optie is.

7 jaar geleden

Helemaal mee eens! Smerig om te besparen op de hygiene van je kindje. Ik ga haar ook echt niet de halve dag in een plasluier laten zitten en een poepluier wordt direct verschoond. Je wilt er zelf ook niet zo bij zitten. Dus drie luiers gaat bij ons niet werken.

7 jaar geleden

Wat een onzin! Als de luier vies is krijgt ze een schone! Lui gedoe. Als je al geen zin hebt om je kind schoon te houden, wat laat je dan verder allemaal? Badje weglaten? Wellicht een voeding minder? Minder knuffelen scheelt ook een hoop tijd. Oh en schone kleertjes kan ook best maar 1x per week. Alles moet maar minder, nou bij mij niet! Ik zorg graag voor mijn meisje, dat is namelijk wat mama's moeten doen naar mijn inzicht. Als je daar geen zin in hebt dan kun je je beter vooraf afvragen of je wel geschikt bent als moeder.