Snap
  • Baby
  • post

Dreumes terror

Ken je dat? Dreumes terror?

Oh wat was ik blij, toen ik laatst op internet een artikel vond van een mama die ook hetzelfde mee maakt als ons.

Het moment, waar op je kleine man of kleine meid even iets niet mag, zich dramatisch op de grond gooit en gilt alsof de wereld vergaat? Mijn hemel ik schrok me werkelijk kapot toen het voor het eerst gebeurde! Zo boos, zo veel geluid en gewoon ook nog keihard knijpen in het eerste wat hij tegenkwam, in mijn geval mijn wang.. En zo liep ik dus drie dagen door het huis alsof ik met mijn hoofd tegen de deurpost was gelopen. Ja leg het maar eens uit. Mijn zoontje kneep. Ach joh, dat doet die van mij niet.

Nee ik ben er door dat artikel achter gekomen, dat dat echt niet waar is. Elke dreumes gaat zo'n periode door, van gillen, slaan en schoppen gewoon even niet weten hoe hij of zij zich moet uiten.

Zelfs een lieve knuffel doet geen goed, dan maar pas op de plaats, ga jij maar gillen, deze mama loopt wel even weg.
Wie herkent dit nog meer? Dat je af en toe met je handen in het haar staat en zelf niet weet hoe je moet reageren?

Overigens heeft hij ook zo zijn lieve momenten hoor ;)

10 jaar geleden

De mijne wordt op Valentijndsdag 2 jaar oud. En hij heeft nu afgelopen week weer zo'n *ik plak je achter het behang* week gehad, hoogstwaarschijnlijk kan hij straks weer wat nieuws, maar oh help wat heb ik een rot week gehad, op een gegeven moment zelfs mijn moeder gebeld, of ze hem alsjeblieft een dagje wilde mee nemen.. en wat denk je? Als een keurig kereltje zo braaf.... Nou ja we gaan maar gewoon door he? Haha

10 jaar geleden

Uhm hoe oud zijn jullie kindjes? Mijne 14 maanden en vertoont dit gedrag dus ook. Hij knijpt en slaat als hij driftig word nadat hij iets niet mag. Dan pak ik m vast en zorg dat hij me aankijkt en zeg hem dat dat pijn doet en niet leuk is en hij dat niet mag doen. Of hij schrikt heel erg en gaat huilen of hij lacht me gewoon uit.... Echt ongelooflijk... Mn moeder zegt al, nou jij was net zo en dan tikkeltje erger. Arme mama.

10 jaar geleden

Leuk dames! Om te lezen dat ik de enige niet ben die af en toe denkt, HUH? En dan op zo'n moment denk ik, toch wel leuk dat ik altijd de Nanny heb gekeken en werkt het hier best goed, zodra we hem rechtop tegen de muur in de gang laten zitten. Als we dan uitleggen hoe of wat en vragen of we een sorry kroelie krijgen is het al gauw over (voor een minuut of tien) Maar zo fijn.. in dit geval is het echt.. 'you are not alone' haha

10 jaar geleden

Haha, ik denk dat er maar weinig moeders zijn die dit niet herkennen. Ookal hebben onze beide kinderen geen "dweilgedrag" (op de grond liggen en niet willen opstaan) maar kunnen ze er apart heel wat van. Ik wil best mindful blijven maar helaas lukt dat ook bij mij niet altijd :-)