{{ message.message }}
{{ button.text }}

Draagdoek voor baby's

Mijn kraamverzorgster raadde de draagdoek voor baby's aan. Daar kan je baby vanaf de geboorte in. Dus dat is geheel veilig voor het ruggetje

Afbeelding blog 'Draagdoek voor baby's ' Achtergrond blur afbeelding

Helemaal weg van de draagdoek

Nooit ben ik een wandelwagen moeder geweest. Ik vind ze groot en onhandig, maar dan komt de vraag: wat dan? Bij kindje 1 had ik de babybjorn draagzak. Dat is een prima ding, maar je kindje kan daar pas in als hij een aantal weken oud is en het schijnt niet goed voor het ruggetje te zijn, had ik gelezen, dus hier had ik geen goed gevoel over. Ik heb toen  toch maar de kinderwagen erbij gehaald. Bij baby 2 kocht ik de mini monky draagzak. Met veel gestoei kreeg ik mijn hummeltje er goed in, maar ik vond hem niet veilig genoeg. Ik was de hele tijd aan het checken of hij het niet benauwd had. En als je bukt dan zwiert en zwaait hij naar voren, je hebt altijd een hand nodig om je baby vast te houden. Je hebt je handen niet vrij en als je nog een hummel hebt rondlopen moet je nu eenmaal veel bukken om veters te strikken en jasjes dicht te doen. Dus deze draagzak was voor mij ook niet ideaal. Weer met de kinderwagen wezen stoeien en met nog een peuter naast de kinderwagen vond ik het nog onhandiger. Als je peuter dan eens de benen nam, moest je aldoor een keuze maken, met de wandelwagen er achteraan sprinten en misschien te laat komen of de kinderwagen laten staan en achter je kind aan spurten.Wat doe je. Ik vond het allebei geen goede optie. Bij kindje 3 kwam de vraag: wat nu?

Draagdoek voor baby's

Mijn kraamverzorgster raadde de draagdoek aan. Daar kan je baby vanaf de geboorte in, in de foetus positie. Dus veilig voor het ruggetje.  Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem haast niet durfde te kopen. Wat een geld voor zo’n lapje (oké, het is een hele lap)stof en die andere draagdingen bevielen ook niet. Maar goed je begrijpt het al, uiteindelijk heb ik het toch gedaan en wat ben ik daar blij mee. Het is een zalig ding! Ja je moet eerst de omknoop methode goed doorhebben, maar dat is geen  rocket science , en je kleine baby erin doen is ook niet moeilijk. Hij zit veilig dicht tegen je aan en kan geen kant op. Je kunt zijn koppie goed zien en de houding is helemaal goed voor hem, beter dan liggen. Ook als je bukt, heb je geen hand nodig om hem tegen te houden. En omdat je het hoofdje van je hummel goed kunt zien en de stof ademend is, was ik nooit bang dat hij het benauwd had. En oh het is zo gezellig, zo knus. Elke dag knoopte ik hem om en had mijn handen vrij om de jasjes en schoenen van mijn andere kids dicht te doen. Je kunt ermee bukken en alles zonder dat je een hand nodig had om je kindje in de juiste positie te houden. Ik ben een moeder die helemaal verknocht is aan het ding. Helemaal omdat ik nog andere kinderen heb. Het is zo zalig om je handen vrij te hebben en je kleintje veilig en warm tegen je aan te voelen. Ik deed echt alles. Winkelen, stofzuigen, eten klaar maken. En omdat je je beide handen vrij had kon ik als ik moest oversteken of zo gewoon mijn andere kids bij de hand houden. Die had ik toch overJ. Ik kan de draagdoek dan ook iedereen aanraden. Tot een maand of 9 is hij heel goed te gebruiken.

Mijn jongste zoontje is nu meer dan 1 jaar en ik gebruik nu de buggy, want hij wordt nu wat zwaar met tillen en een buggy is niet zo groot en onhandig als een wandelwagen. Toch zou hij er nog steeds in kunnen. Je kunt hem zelf gebruiken tot je kind 4 jaar is. Als ik weet dat ik mijn handen echt nodig heb, stop ik hem nog steeds in de doek. Alleen niet meer met lange wandelingenJ

Note van de redactie: Wil jij ook zo'n handige draagdoek? Kijk dan eens hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je