{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dra(schoon)ma

Gelieve niet op FB te plaatsen. Ik wil de dames bedanken voor hun reactie onder mijn blog, het heeft me gesteund in de moeilijke week. Ik heb even een kleine pauze gehouden, er is zoveel voorgevallen wat mij niet in de koude kleren ging zitten. Toch besluit ik door te gaan, ik ga mij niet laten beperken door haar.. nu niet nooit niet.

Afbeelding blog 'Dra(schoon)ma' Achtergrond blur afbeelding

Buiten gaat de onrust door. De politie spreekt met mijn man, de andere agent staat inmiddels bij mijn schoonmoeder. Ze wordt gekker en gekker. Ik hoor haar schreeuwen, naar mij terwijl ik binnen zit en naar haar eigen zoon. Hoe hij in godsnaam voor mij kon kiezen ipv voor zijn moeder, dat ze hem heeft laten vallen, dat hij er nooit voor haar is ga zo maar door.
De buurvrouw zie ik naar mijn man lopen, waarschijnlijk vertelt zij dat Ze mij gesproken heeft.
Op het moment dat ik denk dat mijn man binnen komt gebeurd het gekste wat ik ooit gezien heb. Mijn schoonmoeder laat zich op de grond zakken, in eerste instantie denk ik dat ze instort wegens haar gezondheid maar nee. Terwijl de agent haar probeert op te tillen samen met een buurman begint ze wild om zich heen te slaan. Mijn gebeden lijken gehoord te worden want dan gaat het super hard. Een andere agent komt aanlopen om zijn collega te assisteren, samen gooien ( ik kan er geen subtielere omschrijving van geven) zij mijn schoonmoeder in een van de politie wagens die voor de deur staat. 2 agenten stappen in.... en weg zijn ze mijn schoonmoeder is weg. Dikke tranen heb ik gehuild, ze is weg het is rustig. ook de auto waarmee ze gekomen is rijdt weg. blijkbaar kiezen de twee heren voor zichzelf ipv een contact moment met de politie.

Ik hoor de voordeur open gedraaid worden. Ik hoor mijn man roepen met nog een stel voetstappen die mee lopen in zijn draf naar boven. Door al mijn werkervaring van de afgelopen jaren als hulpverlener zijn mijn oren gefocust op het onderscheiden wat er gebeurd. De kleine man vindt mijn liedjes nog steeds mooi, ik ga maar door .... alle eendjes het zijn er inmiddels wel honderden in het water. De deur van de kamer vliegt open. Daar staat mijn man.... rood doorlopen ogen, dikke paniek te lezen op zijn gezicht. Hij knielt bij ons neer en huilt. Ik heb mijn man echt in tijden niet zien huilen, behalve op de begrafenis van zijn beste vriend. De kleine man vindt het fantastisch dat hij er weer is. Papa papa ... zijn woordenschat is nog niet zo groot, maar papa is het magische woord wat op dit moment door de kamer gaat.
Na een stevige omhelzing kan ik mijn ogen open, ik doorzoek de kamer, kijkend wie er staan. 2 agenten staan in de kamer, groot en breed... die heb ik nog niet gezien in de periode dat ik over de vensterbank door het raam keek, in de gang hoor ik een stem. Het is de buurvrouw... zij is mee naar boven gekomen. De agenten vragen of het mij lukt om mee te gaan naar beneden , ze snappen de vervelende situatie maar willen graag het een en ander horen over wat zich heeft voorgevallen. Terwijl mijn man de kleine overpakt sta ik op, de buurvrouw kom in op het gangetje tegen en geeft me een stevige knuffel.
wat ben je sterk zegt ze, we wisten dat je binnen was, maar wilde voorkomen dat je schoonmoeder het door had. Ik heb haar stevig vast gepakt en geknuffeld en haar bedankt dat zij de politie zo allert kon activeren. Beneden aangekomen sta ik ik met knikkende knieën bij de tafel. Iemand koffie ....

de agenten willen wel een bak koffie. Gelukkig ziet de buurvrouw dat ik het niet red de koffie te zetten. Mijn man is druk met de kleine , honderden knuffels worden er gegeven. Terwijl mijn buurvrouw aanbied dat zij de koffie even zet ga ik aan tafel zitten en vertel de situatie. Mannen Rond het huis, mijn schoonmoeder bonkend tegen de ramen, de mannen stem door de brievenbus het hele verhaal. De agenten vragen zich af wie de mannen zijn. Ik vertel hen geen idee te hebben wie het waren, nog nooit gezien maar vaak geen zuivere koffie. De buurvrouw loopt naar de tafel en legt een briefje neer. De lieve schat heeft het kenteken geregistreerd, daar heb ik nooit aan gedacht, stom!

De agenten zoeken contact met het bureau om te horen hoe het met mijn schoonmoeder gaat, ze zit in een wachtcel wordt ons vertelt en wordt bezocht door een psychiater. In de auto heeft zij laten weten niet meer te willen leven en doet zij doodsbedreigingen mijn kant op. Dit maakt dat er besloten wordt dat mijn schoonmoeder in iedergeval voor 8 uur vast blijft zitten en gezien moet worden door een psychiater.

Mijn man reageert adequaat. Prima als je haar vast houdt, maar ik wil na deze actie een straatverbod opgelegd krijgen en een contact verbod voor minimaal een week. Hij is boos, verdrietig, teleurgesteld en vooral woedend op het geen zijn moeder gedaan heeft.

als we Denken alles gehad te hebben gaat de telefoon van mijn man. Het is mijn schoonzus. Ze heeft via via vernomen dat haar moeder is meegenomen en is desduivels .... door de telefoon hoor ik haar tieren... ach ze is niet wijs... van mijn kunnen ze allemaal de hoogste boom in.
De agenten vragen of ik nog wat nodig heb. Ze vertellen dat er een meldcode op ons adres geplaatst is, mocht iemand langskomen die niet gewenst is kunnen wij 112 bellen. Zij zullen dan met hoge urgentie richting ons adres komen. Verder wordt geadviseerd gezien de mannen die met mijn schoonmoeder mee waren , niet alleen op straat te lopen. De labiele indruk van mijn schoonmoeder is geen geruststelling als we kijken naar de wereld waarin zij werkt en opgroeide en leeft.

Terwijl mijn man de kleine op zijn speelkleed rustig aan het spelen is , het lijkt voor hem alsof er niets gebeurd is, het liedje alle eendjes in het water echt een andere betekenis heeft gekregen, en mijn man de agenten en de buurvrouw bedankt voor hun komt goede zorg en werk.... kan ik niets anders doen dan even op de bank liggen, mijn ogen dicht doen en even een paar seconde in stilte huilen van de spanning en vooral de ontlading welke ik op dat moment ervaar dat de deur in het slot valt en de sleutel omgaat.....


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je