Snap
  • Baby

Doorslapen.. niks ervan!

Slaapt jouw baby al lekker door 's nachts? Dat dacht ik ook.. helaas is het tij gekeerd.

Quinn sliep met 2,5 maand heerlijk van 23:00  tot 7:00. Tot en met 4,5 maand werd dit alleen maar langer. Heerlijk! We spraken nog regelmatig uit wat voor geluk we hiermee hadden. En dat je hierdoor de drukte van de dag gelukkig goed aan kan. Nou.. het is alsof ze het gehoord heeft. Hoe het opeens zo komt.. geen idee?

Quinn slaapt nu al bijna 1,5 maand niet meer door en wil opeens weer een fles 's nachts. Op zich niks mis mee natuurlijk bij zo'n kleintje. Ze komt tussen 1:30 en 4:00. Helaas is het alleen niet zo dat ze de fles krijgt en dan weer gaat slapen. Nee, madame is dan minimaal 2 tot 3 uur wakker voordat ze weer in slaap valt. Gevolg: papa of mama zijn ook iedere nacht zo lang wakker. Help!

We hebben al verschillende dingen geprobeerd; extra late fles, rijstebloem in laatste fles, warmer aankleden, niet uit bed halen, water geven, ga zo maar door. Helaas alles zonder resultaat. Langzaam aan merken we dat het aan ons gaat knagen. Het slaapgebrek zorgt ervoor dat we minder kunnen hebben en we snakken dan ook echt naar een 'normale' nacht. Hoe kun je je baby helpen bij het weer langer gaan slapen? 

Hebben jullie nog de gouden tip? Wat werkte bij jullie? Wat kunnen we nog proberen?

9 jaar geleden

Iedereen heel erg bedankt voor alle tips! Wat we nu aan het doen zijn is het volgende: overdag minder lang laten slapen. Maximaal 3 tot 4 uur (eerder sliep ze zo 6 uur overdag). En daarbij krijgt ze een warmere slaapzak aan. En warempel.. toeval of niet. Ons meisje slaapt sinds we dit hebben gedaan weer door. En niet zomaar.. nee klokje rond! We hebben nu de 3e goede nacht gehad, dus hopen dat dit een beetje blijft hangen.

9 jaar geleden

Sleepy time van Raymon Lap op repeat in de babykamer!! Heerlijke zachte muziek... na 2 jaar slapeloze nachten, was dat voor ons de GOUDEN TIP! Sindadien sliep hij door.. of nier, maar bleef iig rustig en viel weer in slaap;-)!! Wij hadden gelukkig onze nachten weer terug...

9 jaar geleden

Slaap zakje warme kruik en een warm boxpakje hielp bij ons fenna is nu 3, 5 maand en slaapt van 21:00 tot 7:45 ! Alleen overdag is het een ramp mw wil gewoon niet slapen niet in de box maar ook niet op bed wel op mijn arm of in de wandelwagen als ik ga wandelen

9 jaar geleden

Wat lastig als je zo vaak en lang wakker bent met je dochter. Wat dat betreft hebben wij geluk gehad met onze zoon. Op een bepaald moment kon hij overdag meer voeding hebben en ging hij beter door slapen. Zo af en toe als hij van slag is door bijvoorbeeld de vakantie wil hij nog wel eens 's nachts komen voor een knuffel of flesje water en dat gaat dan een paar dagen door nadat het "probleem" is opgelost. Er zijn heel veel tips gegeven maar 1 tip heb ik nog niet gelezen, verplaats het bedje eens. Soms is dat de oplossing omdat sommige baby's en kindjes zijn heel gevoelig voor bepaalde energieën die in de aarde zitten. Waarschijnlijk vandaar ook bepaalde edelstenen. Succes en ik hoop dat er tussen al de tips een bruikbare tip voor jullie en jullie dochter zit.